Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

EnOcean Alliance и OIC ще си сътрудничат при разработката на IoT решения

20.10.2015   |   Технологии
 
EnOcean Alliance и Open Interconnect Consortium (OIC) обявиха споразумение за сътрудничество при разработване на IoT решения. Целта на двете организации е създаване на оперативно съвместими технологии за IoT.
 
Open Interconnect Consortium създаде обща рамка за свързаност, която позволява на разработчиците да разпространяват по-лесно и по-бързо продуктите си на пазара. Стандартът на OIC отстранява нуждата от множество отделни решения и вместо това предоставя едно общо решение в интелигентния дом, индустриалното произвдоство, здравеопазването и др.
 
EnOcean Alliance работи за подобряване на комфорта в сградите, въглеродния отпечатък и сигурността чрез употребата на безжични решения за преобразуване на кинетичната енергия от околната среда в електричество (т. нар. energy harvesting) по стандарта EnOcean ISO/IEC 14543-3-1X. 
 
Чрез сътрудничеството си организациите ще разработят решения, които използват и двете технологии – безжичния стандарт за energy harvesting на EnOcean и стандарта за свързаност на OIC.
     
Източник: EnOcean Alliance

Ключови думи: EnOcean Alliance   Open Interconnect Consortium   energy harvesting   IoT  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...