Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation представи система за управление на двигатели СН със защита срещу ел. дъги до 50 kA и рекуперация на енергия - 20.10.2015

20.10.2015   |   Начало»Технологии
 
Rockwell Automation представи първата по рода си система за управление на двигатели средно напрежение със защита срещу ел. дъги до 50 kA и с възможности за пълна рекуперация.
 
Усъвършенстваната технология ArcShield на Rockwell Automation е в основата на тази защита и е добавена към гамата задвижвания за средно напрежение PowerFlex 7000 на Allen-Bradley. В съчетание с вградения, също защитен срещу ел. дъги стартер CENTERLINE на Allen-Bradley, новата система PowerFlex 7000 с добавената технология ArcShield представлява пълнофункционална, изцяло защитена срещу ел. дъги, система за стартиране и управление на двигатели.
 
Технологията ArcShield пренасочва опасната енергия и газовете, отделени при дъгов разряд, далеч от работниците. Това допринася за намаляването на рисковете за безопасността и за опазването на техниката в секторите, използващи тежко оборудване, като преработката на нефт и газ, минното дело, енергетиката, водоснабдяването и третирането на отпадъчни води.
 
Защитената срещу ел. дъги система има сертификати за съответствие с най-строгите и подробни общоприети стандарти, регламентиращи тази защита. Издържа ток на дъгата до 50 kA и има степен на защита Тип 2B (съгласно IEEE C37.20.7), което пази хората в цялата близка околност дори и когато вратата на отсека за ниско напрежение е отворена заради извършването на дейности по ремонт и поддръжка.
 
“Системата за управление на двигатели PowerFlex 7000 с вградената в нея технология ArcShield е най-новото попълнение към нашия все по-широк набор от изделия със защита срещу ел. дъги. Тази технология е разработена, за да отговори на нарастващите изисквания за електрическа безопасност на нашите клиенти,” каза Джон Кей, ръководител разработка и производство на нови изделия в гамата за средно напрежение в Rockwell Automation и член на IEEE (Институт на инженерите по електротехника и електроника). 
 
Системата с ArcShield осигурява ефективно и надеждно управление на двигатели, което направи PowerFlex 7000 главен елемент в задвижването в диапазона на средните напрежения за тежката промишленост по целия свят. Задвижванего отговаря на широк спектър от изисквания за приложения, при които е необходимо често пускане и спиране. В него се използва също и технология за рекуперация на енергията, позволяваща на потребителите да забавят и спират двигателите по-бързо и при по-висок КПД в сравнение с други технологии. Вместо да пилее енергия, превръщайки я в топлина, разсейвана в блока за управление или в самия двигател, технологията за рекуперация улавя енергията и я връща обратно в електропреносната мрежа, което подобрява енергийния баланс на предприятието, намалява натоварването на блока за управление и двигателя и до голяма степен спестява разходи.
 
Тази система за управление на двигатели е преминала изпитания за съответствие с действащите световни стандарти за защита срещу ел. дъга, в това число IEEE C37.20.7, IEC 62271-200, IEC 62447-2, CSA C22.2 No. 22-11 и EEMAC G14-1.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   Allen-Bradley   PowerFlex 7000   ArcShield   системи за управление на двигатели   задвижвания  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...