Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Пазарът на индустриални роботи със значителен ръст до 2020 г.

15.09.2015   |   Бизнес
 
Световният пазар на индустриални роботи ще нараства с годишен темп от 5,4% през периода 2013-2020 г., достигайки оборот от 41,17 млрд. щатски долара през 2020 г., прогнозира компанията за пазарни проучвания Allied Market Research. През 2012 г. пазарът на индустриални роботи бе оценен на 26,78 млрд. щатски долара.
 
Бързият растеж на търсенето в областта на автоматизацията в комбинация с намаляването на митата за обновени стоки в Азиатско-тихоокеанския район подхранва растежа на този пазар. Индустриалните роботи намират приложение и в здравеопазването, а нанороботиката е сфера с нарастващо значение в областта.
 
От основните видове роботи (т.е. съчленени, цилиндрични, SCARA и декартови) най-голям е пазарът на съчленени роботи – 12,97 млрд. щатски долара през 2012 г., което се дължи на нарастването на употребата им в развиващи се сектори като опаковъчната промишленост и здравеопазването. Според експертите от Allied Market Research през прогнозния период пазара на цилиндричните и останалите видове роботи ще нараства годишно с 6,5% и 7,5% съответно.
 
Според различните отрасли пазарът на индустриални роботи се разделя на автомобилна промишленост, електроника, химическа промишленост, каучукова и пластмасова промишленост, машини, металургия, хранително-вкусова промишленост, оптика и др. От тях автомобилната промишленост има най-голям пазарен дял през 2012 г. - 7,37 млрд. щатски долара. Според различните функции, които изпълняват роботите, пазарът на индустриални роботи е разделен на запояване и заваряване, обработка на материали, монтаж и демонтаж, боядисване и подаване, рязане и обработка, фрезоване и др. Обработката на материали е най-големият тези сегменти.
 
През 2012 г. Азиатско-тихоокеанският район генерира най-много приходи – 49,45%, а Северна Америка и Европа колективно представляват една трета от пазарния дял.
     
Източник: Allied Market Research

Ключови думи: индустриални роботи   съчленени роботи   цилиндрични роботи   SCARA роботи  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...