Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB демонстрира интелигентна система за домашна автоматизация с гласово управление

08.09.2015   |   Технологии
 
ABB представи нова система за домашна автоматизация, която според компанията е най-интелигентната с гласово управление на пазара, по време на водещото европейско изложение за потребителска електроника IFA, открито на 4 септември т. г. в Берлин. Новото решение дава възможност на потребителите да използват гласови команди за управление на повече от 60 функции за домашна автоматизация, включително за осветлението, отоплението, щорите и вратите.
 
ABB представи free@home през миналата година като технология, която разширява възможностите на домашната автоматизация с помощта на Internet of Things. Сега компанията добавя възможности за гласово управление, които опроставят допълнително работата със системата.
 
"Нашата цел е да направим домашната автоматизация по-лесна отвсякога, а free@home създава ново пространство на пазара. Продължаваме да разширяваме функционалността, а възможностите за гласово активиране осигуряват още по-голям комфорт на потребителите. Ако например се приберете вкъщи, след като се е стъмнило, можете просто да кажете "Включи лампите в хола!" и осветлението се включва, а когато излизате от вкъщи, само кажете "Изключи лампите!" и всичко е готово", обясни Аксел Кайзер, мениджър продукти за бита в ABB.
 
Потребителите могат да програмират системата и да избират имената на стаи и зони. Системата може да се настрои така, че потребителите да получават потвърждение, когато командата е активирана. Те имат възможност и да задават на системата въпроси относно състоянието на домашните уреди, например "Включени ли са лампите в детската стая?", а тя ще даде верния отговор.
 
Системата за домашна автоматизация free@home се продава под марката Busch Jaeger в Германия, Холандия и Австрия и под марката ABB на всички останали пазари в света.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   Busch Jaeger   IFA   free@home   Internet of Things   домашна автоматизация   гласово управление   гласови команди  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...