Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Серията сензори DS1000 3D на Cognex бе отличена с награда

27.08.2015   |   Технологии
 

Гамата сензори DS1000 за 3D визуална инспекция на Cognex бе избрана за победител в категорията "Machine & Embedded Control – Machine Vision, Barcode Readers" на ежегодните награди на сп. Control Engineering, съобщиха от Ехнатон, официален представител на компанията у нас.

"Сензорите DS1000 3D оптимизират качеството на производството чрез триизмерна инспекция на продуктите. За разлика от традиционните 2D системи за машинно зрение, лазерният сензор DS1000 предлага топографско изображение на детайла, от което могат да се измерят 3D характеристики като дължина, широчина, височина, наклон или обем, съотнесени към определена повърхност. Той опростява приложенията за OCR или присъствие/отсъствие, като създава контраст от разликите във височината, независимо от цвета. 3D сензорът се отличава с компактни размери и е проектиран за приложение в най-тежки индустриални условия”, поясниха от Ехнатон.

„Серията DS1000 е окомплектована с новия контролер Cognex V.В.5, предоставяйки цялостно решение за посрещане на най-предизвикателните 3D изисквания. V.В.5 може да контролира до четири 3D сензора и се предлага с предварително инсталиран Cognex Designer - нов, лесен за конфигуриране софтуер, който опростява разработването на 3D приложения и създаването на професионален графичен потребителски интерфейс”, допълниха от компанията.

Сред финалистите в надпреварата бе и серията индустриални мобилни четци DataMan 8600.
„DataMan 8600 са оборудвани с най-новите алгоритми за четене и са способни да се справят с най-сложните DPM кодове върху различни повърхности. Патентованата технология за осветяване и течните лещи правят DataMan 8600 най-мощният и гъвкав ръчен баркод четец. Ethernet комуникация позволява директна връзка между четците DataMan 8600 и промишлените програмируеми контролери и мрежи.

Серията DataMan 8600 комбинира доказалия се като най-добър в индустрията алгоритъм за четене Cognex 2DMax+™ и патентованата технология Cognex UltraLigh™, осигуряващи надеждно четене при широка гама от материали и повърхности. Новите мобилни четци осигуряват Ethernet връзка с различни индустриални протоколи за комуникации и интеграция с оборудване за автоматизация в предприятията. Четците се предлагат със заменяеми комуникационни модули което дава възможност да се удовлетворят специфичните изискванията за комуникация във всяко предприятие. DataMan 8600 се предлагат с кабелни и безжични комуникационни модули и поддържат повечето индустриални комуникационни стандарти - USB, RS-232 и безжична Bluetooth комуникация с базова станция”, допълниха от Ехнатон.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   DS1000 3D   Cognex   DataMan 8600  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...