Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

16% ръст на европейския сектор за машинно зрение през 2014 г.

21.07.2015   |   Бизнес
 
16% ръст на продажбите е отчетен в европейския пазар на технологии за машинно зрение през 2014 г., съобщиха от VDMA (Федерация на немските инженери). За 2015 г. компаниите очакват ръст от 11%.
 
Извън Европа продажбите са се увеличили с 20%. Най-голям ръст е отчетен в Северна Америка (14% от всички продажби, с 21% повече от 2013 г.) и в Азия (20% от всички продажби, с 19% повече от 2013 г.). Третият най-голям пазар за европейски системи и компоненти за машинно зрение отново е Китай (7% от всички продажби, 13% повече от 2013 г.). Германия остава водещият пазар с 34% от всички продажби и повече от 12% ръст на оборота.
 
76% от продажбите на европейски системи и компоненти за машинно зрение са предназначени за производствените сектори – с 16% повече от предната година. Автомобилната промишленост отново е най-големият купувач за 2014 г. с 21% дял от общия оборот. На второ място се нарежда секторът електротехника и електроника (14,6%), последван от хранително-вкусовата промишленост (6,5%) и металургичната промишленост (5,7%).
 
Продажбите за непроизводствените сектори са нараснали със 17%, а в основата на този икономически растеж са логистиката и пощенските услуги. 
 
През 2014 г. системите за машинно зрение са регистрирали по-голям ръст отколкото компонентите в Европа. Оборотът от системите за машинно зрение се е увеличил с 19%, а от компонентите - с 14%. Продажбите на най-голямата продуктова категория от компонентите за машинно зрение - камерите, са достигнали рекордното ниво от 411 млн. евро.
 
"Европейският пазар за машинно зрение счупи всички рекорди през 2014 г. Според последното ни пазарно проучване оборотът на сектора е нараснал с 16% през 2014 г. През 2015 г. компаниите очакват допълнителен икономически растеж от 11%", коментира Олаф Мюнкелт, председател на управителния съвет на "Машинно зрение" VDMA и управляващ директор на MVTec Software в Германия.
     
Източник: VDMA

Ключови думи: VDMA   машинно зрение   системи за машинно зрение  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...