Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation и Cisco актуализираха CPwE архитектурите за мрежова сигурност

07.07.2015   |   Технологии
 

С развитието на индустриалните пазари към реализация на концепцията Internet of Things (IoT), Rockwell Automation и Cisco добавиха новости към Converged Plantwide Ethernet (CPwE) архитектурите си, с помощта на които специалистите в сферите на операционните технологии (OT) и информационните технологии (IT) да се справят с постоянно променящите се практики, свързани със сигурността, съобщиха от Rockwell Automation.

Последните CPwE разширения за сигурност, съдържащи технологии и от двете фирми, включват насоки в дизайна и одобрени архитектури, които да помогнат в изграждането на една по-сигурна мрежа в предприятията.

"Индустриалният IoT повишава необходимостта от изключително гъвкава, сигурна свързаност между машини, работни процеси, бази данни и хора, и позволява развитието на нови модели за достъп до информация. С тази свързаност данните от завода могат да се анализират и използват за определяне на оптималната функционалност на веригата за доставки и така работата да се извършва по-ефективно, а разходите да се намалят", заявиха от Rockwell Automation.

В основата на новите ратифицирани архитектури е идеята OT и IT специалистите ефективно да си служат с процедурите за сигурност като изграждат множество защитни слоеве. Задълбоченият подход към защитата помага на производителите да идентифицират и ограничават развиващите се заплахи в промишлената автоматизация и в системите за контрол.

Новите CPwE архитектури се възползват от отворените промишлени стандарти като IEC 62443, правят препоръки за по-сигурно споделяне на данни в промишлените зони,  и прилагат политики, които контролират достъпа до жичните и безжични мрежи в цялото предприятие.

“Ключът към сигурността на промишлената мрежа е в изготвянето и прилагането на инфраструктурата и цялостното справяне с вътрешните и външните заплахи,“ споделя Лий Лейн, бизнес директор в Rockwell Automation. „Новото ръководство взима предвид съображенията за сигурност в промишлената зона на CPwE архитектурите и така разширява съвместният опит на Rockwell Automation и Cisco.”

     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   Ротек   Cisco   CPwE архитектури  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...