Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Индуматик предлага иновативно решение в областта на точковото заваряване от Parker Hannifin

07.07.2015   |   Технологии
 

Индуматик представи иновативно решение на Parker Hannifin в областта на точковото заваряване – Water Retract Actuator (WRA), благодарение на което процесът става по-безопасен, бърз и екологичен, съобщиха от компанията.

"Заварянето не е чист процес. Заваръчните пръски и разливането на вода са неизбежни. Това е становището на мениджърите на три канадски фабрики за производство на автомобили, преди да научат за WRA (Water Retract Actuator). С тази технология, когато е необходимо да се смени заваръчният накрайник, захранването с вода се спира и цилиндърът издърпва и задържа водата чрез засмукване - водата останала в заваръчните челюсти и водата преди тях. По този начин се осигурява суха смяна на заваръчния накрайник.

Умножавайки спестеното време по броя сменени накрайници всеки ден, броя на заваръчните роботи и годините на експлоатация, тези три производителя осъзнават спестяванията, които реализират посредством WRA, поясниха от Индуматик.

"Преди модернизацията един от тези производители е стигнал дотам, че е изграждал допълнителни предпазни конструкции в заваръчните клетки, за да се предотврати попадането на вода върху електрониката. Дори тогава е било необходимо да преместят роботите и да поставят 20 литрови съдове на всеки 5-6 заваръчни апарата, за да се предпази подът и стените от водните пръски.

Втората фабрика искала да намали водните загуби вместо просто да изхвърля водата. Като страничните ефекти от това били, че химикалите във водата отреждали боята по подовете, което водело до допълнителни разходи за пребоядисване. Също така тези химикали предизвиквали дразнещ ефект върху кожата на работниците.

Третата фабрика била съсредоточена върху редуцирането на излишните движения и отпадната вода. Те решават, че могат да спестят няколко секунди от производствения цикъл посредством автоматизиране на процеса по смяна на накрайника. Фактът, че чрез WRA могат да предпазят новото автоматизирано оборудване за смяна на накрайниците и своите служители от водните пръски е важно предимство освен бързата възвръщаемост на инвестициите.

Освен всичко друго използването на WRA намаля времето, в което роботът не произвежда продукция, независимо дали се смяната на накрайниците се извършва автоматизирано или от специалисти", допълниха от компанията.

     
Източник: Индуматик

Ключови думи: Индуматик   точково заваряване   Water Retract Actuator   WRA   Parker Hannifin  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...