Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Festo представи нови разработки на изложението ACHEMA 2015

16.06.2015   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В рамките на изложението ACHEMA 2015 Festo представи нови разработки и други свои продукти в сферата на процесната автоматизацията на щанд C72 в зала 8 и на щанд G44 в зала 11. Сред тях бе прототипът “SupraChanger”, осъществяващ ротационно движение без механичен контакт, който демонстрира възможностите за използване на технологиите за свръхпроводимост в производството на бъдещето, както и технологичният транспортьор “AquaJellies”, който показва как ще изглеждат в бъдеще ефективните системи за пречистване на водата и свързаните с това технологични процеси.

На щанда на компанията в зала 8 посетителите имаха възможност да се запознаят с продукти и решения, свързани с процесните разпределители. Сред изложените изделия бяха: новото линейно задвижване тип DFPI, новият стандартен Namur разпределител със соленоидно управление тип VSNC и новият пинч вентил тип VZQA. Пример за иновативни решения бяха и представените пропорционални разпределители за регулиране потока на инертни газове в производствени предприятия от биотехнологичния и фармацевтичния отрасъл.

В зала 11 вниманието бе насочено към комплексните решения за процесна автоматизация, от най-горното ниво на управление до последния технологичен разпределител. На посетителите бе показана идеята за модулна автоматизация съобразно изискванията на стратегическата концепция Industry 4.0.

Фирмата представи и свои емблематични проекти от областта на биониката, като AquaJellies 2.0 (електронните медузи) и eMotionSpheres (електронни сфери, летящи в затворени помещения, с индивидуално и колективно поведение). А така също и основаната на принципите на свръхпроводимостта технология за безконтактно движение на обекти SupraMotion 2.0 и прототипът SupraChanger, който за първи път предава управляемо ротационно движение на магнит, левитиращ стабилно благодарение на използвания свръхпроводник.

В зала 8, в рамките на изложението, Festo Didactic представи информация както за технически  обучения, така и за индивидуални курсове и консултации, включително и по основните принципи на концепцията Industry 4.0. Тук е включена и Системата за разкриване на особеностите на влиянието върху околната среда (EDS – Environmental Discovery System) в областта на управление на водните ресурси, специално разработена за отраслите на преработващата промишленост. Това е модулна система за обучение, която дава знания за технологиите за водоснабдяване и третиране на отпадните води – знания, необходими за усвояване на новата професия “инженер по акватроника”.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   ACHEMA 2015   AquaJellies 2.0   SupraChanger  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...