Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

SMC лансира на пазара нова серия високоефективни термочилъри

02.06.2015   |   Технологии
 

SMC представи новата серия термочилъри със стандартни монтажни размери HECR, съобщиха от SMC Industrial Automation Bulgaria. Охладителните устройства с елемент на Пелтие могат да бъдат монтирани заедно с друго оборудване в шкафове с ширина 19 инча (48,26 см). Благодарение на специалния дизайн на корпуса термочилърите пестят пространство и време за инсталация и свързване към тръбната система.

Моделите от новата серия на SMC са насочени към електрониката, химическата индустрия и лазерните системи, при които адекватният температурен контрол е критичен. Чилърите HECR се отличават с висока температурна стабилност (±0,01 до 0,03 °C) и значително повишават процесното качество, оптимизирайки ефективността и производителността на оборудването.
Благодарение на липсата на компресор в тялото на термочилъра няма подвижни части, което спомага за намалени нива на шум (до 49 dB) и вибрации. За тихата работа на системата способства и технологията за контрол на скоростта на вентилатора в зависимост от натоварването. Сред другите предимства на термочилърите от новата серия са компактните им размери. Те са с 55% по-малка височина и с 36% по-малко обемно съотношение в сравнение с предишните модели от гамата.

Термочилърите HECR работят в икономичен тристепенен режим и разполагат с функция за самодиагностика, интуитивен дисплей и възможност за настройване на до 14 различни аларми. Външен температурен сензор изпълнява автоматичен температурен контрол на системата. Подмяна или доливане на охлаждащ флуид може лесно и бързо да бъде извършена без нужда от демонтаж на чилъра от климатичния рак. Рискът от изтичане на охлаждаща течност върху оборудването на по-долните стелажи на шкафа е елиминирана посредством вградената дренажна тавичка.

Моделите от серия HECR са достъпни в два типоразмера - HECR002 и HECR010, с охладителен капацитет съответно 200 W и 1 kW, отоплителна мощност - 600 W и 2 kW и температурен диапазон на работа от 10 до 60 °C. Енергийно ефективните термочилъри от SMC консумират едва 400 W и не използват фреони, което ги превръща в екологосъобразно решение за отопление охлаждане.

     
Източник: SMC Industrial Automation Bulgaria

Ключови думи: SMC Industrial Automation Bulgaria   термочилъри   HECR  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...