Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Cognex представи три нови 5-мегапикселови системи за машинно зрение

01.06.2015   |   Технологии
 

Cognex Corporation представи на пазара PatMax RedLine™, нова технология за локализиране, която поднови лидерските до момента позиции на предшественика си  PatMax®, ненадминатия от 1998 г. алгоритъм за разпознаване на еталонни  изображения, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от фирма Ехнатон, представител на Cognex за България.

Новият инструмент PatMax RedLine се отличава с по-висока скорост и прецизност и е наличен в последната версия 5.1 на платформата In-Sight Explorer. Технологията е оптимизирана за работа с трите нови системи за машинно зрение на Cognex – In-Sight 5705, In-Sight 8405 и In-Sight 5705C.

„In-Sight 5705 е най-бързата в света самостоятелна система за машинно зрение с резолюция 5 MP, предназначена за надеждна инспекция на продукти във високоскоростни производствени линии.

In-Sight 8405 е най-компактната такава система, насочена към приложения, които изискват камера с малко тегло или разполагат с ограничено пространство.

In-Sight 5705C е единствената 5-мегапикселова цветна самостоятелна „всичко в едно“ система за машинно зрение, която се справя и с най-предизвикателните задачи благодарение на усвършенстваните си инструменти и 24-битови цветни филтри за изображения”, коментират от Cognex.

„Функцията за съпоставяне с еталонни модели (Pattern matching) е базова и критична за много приложения за визуална инспкеция. Широко разпространените на пазара решения с висока резолюция обикновено работят с прекалено ниска скорост. Ето защо във високоскоростните производства често се прибягва до камери с ниска резолюция, които позволяват по-бърза визуална инспекция, но с по-ниско качество на изображението. Технологията PatMax RedLine осигурява по-високо бързодействие за системите с по-висока разделителна способност, като елиминира нуждата от компромис или с бързината, или с качеството на работа”, допълват от компанията.

Подобно на всички останали системи за машинно зрение от серията In-Sight, новите 5-мегапикселови модели се поддържат от  софтуера Cognex In-Sight Explorer. Платформата позволява надеждна и ефективна конфигурация и работа с  данните от визуалната инспекция. In-Sight Explorer предлага интуитивен интерфейс за избор на софтуерни инструменти и тяхното параметриране. Трите нови системи на Cognex поддържат и JavaScript за улеснение на сложните и интензивни по отношение на обема данни визуални задачи.

На пазара вече са достъпни цветна и монохромна версия на серията In-Sight 5705 с In-Sight Explorer 5.1. In-Sight 8405 се очаква да излезе до края на юни тази година.

„Клиентите ни споделят, че все по-често се нуждаят от цветни системи за визуална инспекция и визуализация на малки дефекти дори в голямо зрително поле. Конвенционалните алгоритми за съпоставяне на визуални характеристики са прекалено бавни за приложения, налагащи висока резолюция на изображението. Сега с технологията PatMax RedLine, която се отличава с изключително висока скорост на инспекция, вече не е необходимо клиентите ни да правят компромис с качеството или ефективността на системата”, казва Йорг Кюшен, вицепрезидент и мениджър на подразделение “Визуални системи” в Cognex.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Cognex   машинно зрение   PatMax RedLine  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...