Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation обяви пускането на машинната версия на архиватора FactoryTalk Historian ME v3.5 - 26.05.2015

26.05.2015   |   Начало»Технологии
 

Rockwell Automation представи на пазара машинната версия на архиватора FactoryTalk Historian ME v3.5 в отделен модул, което за първи път дава възможност за автономно събиране на данни, съобщиха от фирма Ротек, официален дистрибутор на компанията у нас. Това ще позволи на ползвателите на контролерите на Allen-Bradley ControlLogix и CompactLogix лесно да събират данни от контролери и други устройства свързани в Етернет мрежа. Новият модул и неговите софтуерни характеристики бяха демонстрирани на потребителската конференция на OSIsoft в Сан Франциско от 28 април до 1 май.

Архиваторът във вид на самостоятелен модул може да е от решаващо значение за операции, изискващи събиране на данни от отдалечени обекти или в опасна среда, както и в случаите, когато скоростта и надеждността имат ключова роля, както в нефтогазовата промишленост, минното дело, фармацевтиката и третирането на питейни води. С новия фирмуер v3.5 всеки модул на машинната версия на архиватора FactoryTalk МЕ вече става по-гъвкав, с възможности за разширение и за събиране на данни за производствения процес чрез свързване с отдалечени контролери, включени в по-голяма система или пък работещи автономно. Интуитивната функция за автоматично откриване означава, че модулът-архиватор разпознава контролерите без нужда от допълнително, настройващо програмиране.

“Надеждното събиране на данни е необходимо за да се вникне в съществените тънкости на производствените операции,” казва Анджела Рапко, ръководител направление готова продукция в Rockwell Automation. “Новото микропрограмно осигуряване разширява обхвата на детайлизираните данни, данните в реално време и данните за минали периоди, които модулът-архиватор може да събира. То също и улеснява използването на софтуера от по-горното ниво, така че оперативното ръководство отделя по-малко време за писане на програмен код за решаването на дадена задача, а повече се концентрира върху анализа на предоставената информация с оглед повишаване качеството на продукцията, по-бързото достигане до пазара и съответствието с нормативните изисквания”.

Новата машинна версия 3.5 на архиватора FactoryTalk МЕ осигурява също и повишена сигурност. Модулът сега използва готов самостоятелно генериран SSL (secure socket layer) сертификат с цел по-добра сигурност, в случаите когато събраните от модула данни се преглеждат през интернет.

Новата функция за добавяне на профили в модула помага на операторите активно да следят състоянието на включените към него устройства на специален екран за съобщения. За всеки контролер, който е свързан към модула-архиватор FactoryTalk МЕ, може да се извлече детайлна информация, а добавените профили за него могат да се конфигурират, докато контролерът продължава да си работи.  

Всеки един модул-архиватор FactoryTalk МЕ v3.5 може да събира данни от максимум 2,500 точки от пет локални и пет отдалечени контролера свързани по Етернет. Събирането на данни от отдалечени обекти чрез модула ще е идеално за приложения, в които не се изисква то да е по-бързо от веднъж на 500 милисекунди. Бързодействието на събирането на данни от локалните контролери може да достига скорости до 10 милисекунди. Новият версия на FactoryTalk Historian ME вече се доставя заедно с модулите-архиватори. Потребителите, закупили предишни версии на модула, могат да изтеглят безплатно новата версия на фирмуера.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Rockwell Automation   Ротек   архиватор   FactoryTalk Historian ME v3.5  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...