Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation усъвършенства софтуерa PharmaSuite за целите на производителите на медицинска техника

19.05.2015   |   Технологии
 

В производството на медицинска техника, където се съчетават характеристики на дискретното и на серийното (batch) производство, вече може да се използва софтуера на Rockwell Automation за изграждане и поддръжка на производствени изпълнителни системи PharmaSuite, съобщиха от фирма Ротек, официален дистрибутор на компанията у нас. Производителите могат да разчитат изцяло на него като платформа за контрол и следене и да си осигурят пълна проследимост чак до най-малкия подлежащ на продажба елемент.

Софтуерът PharmaSuite v7.0 разширява своите доказани в сферата на серийното производство възможности за контрол и проследяване – използват ги вече някои от най-големите фармацевтични производители в света – и навлиза също и в света на дискретното производство. Тези хибридни възможности намират приложение в растящия пазар на комбинираните изделия, изискващи както операции на конвейер, така и дискретни операции по сглобяване – такива са например, медицинските устройства, в които се нанася покритие от фармацевтична съставка по време на производството.

“Преди време дискретните и серийните технологии са изисквали отделни системи за контрол и следене, но софтуерът PharmaSuite v7.0 намалява нуждата от разделно поддържани системи,” казва Мартин Дитмер, ръководител на проекта PharmaSuite в Rockwell Automation. “Обединяването на множество системи за контрол и следене в единна система може да намали разходите на производителите на медицинска техника за внедряване, обучение и поддръжка, а също така и да подобри тяхната гъвкавост с оглед осигуряването на съответствие с предстоящите за прилагане нормативни изисквания за проследимост на продуктите”.

За да направи по-ефективни операциите в едно производство във версия 7.0 на PharmaSuite са включени опростени схеми на действията, извършвани на ниво работно място. Това дава възможност на монтажниците бързо да намират правилния компонент и да поглеждат инструкциите по монтажа само с едно сканиране на бар-код.

Софтуерът включва също и управление на поръчките и поддръжка на електронно досие на изделието (еДИ), като по този начин процесът на изработка на всяко медицинско изделие се проследява и документира. Предвидените възможности за случаите на преработка и ремонт също спомагат за опростяване на задачите за всяко устройство, на което трябва да се извършат такива операции.

Новите възможности за филтриране, изведени на контролния екран, позволяват на крайните звена в производствения процес да филтрират продукцията по 20 различни критерия, включително по някакви специфични, нестандартни параметри, по поръчки и партиди. За целта контролният екран трябва да се пренастрои в съответствие със специфичните задачи. Персоналът по качествения контрол, например, може да използва филтъра за бързо пресяване на хиляди устройства и намиране само на тези, отговарящи на дадени нестандартни критерии. Веднъж създадени, различните потребителски филтри могат да се запаметяват и съхраняват за ползване в бъдеще.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   PharmaSuite v7.0  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...