Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation изобрети интелигентна система за придвижване по направляваща ос

23.03.2015   |   Технологии
 

Rockwell Automation представи нова технология, която позволява да се избавите от веригата и да увеличите скоростта, съобщиха от Ротек, официален дистрибутор на компанията у нас.

Поточната линия без верига вече е възможна с iTRAK - интелигентната система за придвижване по направляваща ос. Технологията iTRAK позволява независимо управление на множество двигатели с магнитно задвижване осигуряващи придвижването по прави или закривени трасета.

Какво означава това за бъдещето?
Конструкторите могат да намалят сложността на оборудването и да го направят по-ефективно, като същевременно позволят на крайните потребители да постигнат значително по-висока производителност чрез повишаване на скоростта и гъвкавостта. Всички тези предимства се осигуряват въз основа на стандартна платформа за по-добра оптимизация, по-висока надеждност и по-бързо изграждане на системата.

Как работи?
Линейното магнитно задвижване на iTRAK прави всеки двигател и инструмент независим. Вече става възможен конвейер с безстъпково движение,  което увеличава скоростта и намалява поддръжката. Същественото е, че всеки инструмент на конвейера е независим от другите.

Ценното предложение: замяната на механичните части с магнитно поле означава, че поточната линия може да се движи с невероятно високи скорости – теоретично няма ограничения в полето от възможности. Крайният резултат е подобрената производителност.

Защо сега?
Тогава, когато хардуерни и софтуерни технологии се срещнат с нуждата от увеличаване на скоростта – а производствените предприятия винаги се стремят към по-нататъшно увеличаване на производителността – тогава е идеалното време да се изследват нови технологични решения. А тези от тях, които осигуряват подобни възможности – от гледна точка и на апаратна реализация, и на програмно осигуряване – вече са достатъчно напреднали.

Няколко предприятия, произвеждащи изделия за опаковане, вече увеличиха производителността си, намалиха потреблението на енергия и могат бързо да преминават към нови продукти като пренастроят скоростта на машините и пространствените изисквания за отделните операции. Такива са например KHS USA Inc и R.A Jones.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Rockwell Automation   Ротек   iTRAK  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...