Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Атикс представи иновативни SCADA/HMI решенията на Smart Cities

16.03.2015   |   Технологии
 

На тазгодишното изложение Smart Cities, което се състоя през изминалата седмица в Интер Експо Център, Атикс представи иновативни SCADA/HMI решения за сградна автоматизация на водещата американска компания Iconics, съобщиха от компанията. Акцентът бе върху визуализацията на умните сгради, създадена от Iconics.

"Новият GENESIS64 V10.85 е допълнен с над 500 нови функции, включително нов проект за документиране и докладване, нова уеб-базирана Pack-и-Go функция, съответствие на различни източници на данни (BACnet B-AWS, OPC UA, SNMP v3) и WebHMI публикуване. Тези важни, спестяващи време функции и инструменти за продуктивност са създадени, за да помогнат на софтуера да бъде по-ефективен отвсякога", заявиха от Атикс.

Според компанията GENESIS64 V10.85 разполага още с Умни плочки - полезни графични инструменти за визуализация, които предоставят информация в реално време, подобно на „Живите плочки“ познати ни от Microsoft Windows 8, Windows RT и Windows Phone операционни системи. Версия 10.85 разполага с разширена символна библиотека, съдържаща предварително направени символи, други полезни обекти и динамични компоненти. Множество разширени потребителски интерфейси са интегрирани и достъпни в рамките GENESIS64 V10.85, включително мулти-тъч, безопасни зони, интеграция с Microsoft Kinect® и разпознаване на реч.

"GENESIS64 предоставя на потребителите архитектура с висока надеждност, сигурност и  мащабируемост за всякакви сгради. Версия 10.85 включва EarthWorX™. Това е мощното решение на ICONICS - "GEO SCADA“, което осигурява визуализация в реално време на разпръснати активи чрез интегриране на Esri карти, подобрени карти на Microsoft Bing или Google Maps. Технологията за 3D релеф на терена дава възможност да се избере някоя област на картата на 2D и автоматично да се конвертира в 3D.

Идеален за всеки системен интегратор е новият набор от инструменти ProjectWorX ™, който ICONICS са въведели за бърза конфигурация и подредба. Отчетите за проекта дават възможност на потребителите да докладват за източниците на данни, използвани от техния проект заедно с проверка на валидността на тези източници, така че некоректни етикети могат бързо да бъдат идентифицирани. Такива доклади помагат за отстраняване на неизправности, които могат да възникнат по време на първоначалната настройка на проекти, внедряване или по време на работа", поясниха от Атикс.

"Фокусът на Iconics и Атикс бе насочен към GENESIS64 - новото поколение HMI/SCADA софтуер за визуализация; EnergyAnalytiX - контрол и управление на енергийните ресурси; FacilityAnalytiX – диагностика на оборудването; MobileHMI – мобилното приложение на Iconics. Специално за изложението пристигна Зденек Задак, управляващ директор на Iconics, Чехия, който също се включи в представянето на иновативния софтуер за визуализация.

В рамките на изложението Атикс представи още VIPA – иновативни и мощни контролери за управлението на сградите; Leuze electronic – сензорите за всяка една система; Invertek Drives – инвертори, без които нито една сграда на може", допълниха изложителите.

     
Източник: Атикс

Ключови думи: Атикс   SCADA/HMI   Iconics   GENESIS64 V10.85   Smart Cities  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...