Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Mitsubishi Electric обнови гамата честотни инвертори FR-A800 с IP55 версия

10.03.2015   |   Технологии
 

Mitsubishi Electric добави водоустойчива и прахозащитена версия със степен на защита IP55 към своята гама честотни инвертори FR-A800, съобщиха от фирма Ехнатон, представител на компанията у нас. Специално предназначени за приложение в среда с тежки експлоатационни условия и създадени за приложения с помпи и вентилатори, инверторите се отличават с голяма здравина и са подходящи за интегриране в системи за индустриална и сградна автоматизация, в това число в системи за отопление, вентилация и климатизация.

Новата гама FR-A846 със степен на защита IP55 и мощност от 400 W до 160 kW използва най-новите технологии на Mitsubishi Electric. Вграденият EMC филтър осигурява пълно съответствие на Директивата за електромагнитни смущения (EN 61800-3, 1-ва среда, категория C2), докато вграденият DC реактор покрива изцяло изискванията на стандарта IEC 61000-3-12 за ограничаване на хармониците. FR-A846 разполага и с вградена функция на главен изключвател с опция за блокировка.

Версията със степен на защита IP55 е подходяща за управление на стандартни асинхронни двигатели и двигатели с IPM/SPM технология. Функциите USB хост и USB устройство гарантират безпроблемно програмиране и параметриране с функционалност за регистрация
на данни, като налице е и пълна интеграция със софтуера за програмиране iQ Works на
Mitsubishi Electric. Вграденият операторски панел с графичен дисплей позволява лесно и интуитивно управление на компонентите.

Реалният безсензорен векторен контрол позволява максимална скорост и въртящ момент
при честота до 400 Hz. Възможността за претоварване до 250% при пуск осигурява висока
надеждност, особено при тежки работни условия.

Новата гама честотни инвертори предлага единадесет мрежови опции, в това число CCLink,
SSCNET, Profibus-DP, Profinet, Ethernet/IP, EtherCAT, LONworks и Modbus RTU, което позволява приложението й навсякъде по света.

     
Източник: Ехнатон; снимка: www.999mitsubishi.com

Ключови думи: Ехнатон   Mitsubishi Electric   честотни инвертори   FR-A846  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...