Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ехнатон предлага нови конфигурируеми системи за управление PNOZmulti 2

03.02.2015   |   Технологии
 

Ехнатон предлага нов модулен и разширяем контролер за безопасност на Pilz - PNOZmulti 2, съобщиха от компанията. Той може да се използва ефективно при наличие на три или повече функции за безопасност в съответствие с международните стандарти за наблюдение и управление на всички функции за безопасност.

"Тайната на успеха на PNOZmulti е софтуерният инструмент PNOZmulti Configurator. Вместо чрез окабеляване, конфигурирането на веригата за безопасност се извършва чрез софтуер. При PNOZmulti2 конфигурирането е просто и лесно, както винаги. Хардуерът предлага някои интересни нови функции. Базовият модул PNOZ m B0 е с вграден дисплей, позволяващ бърза диагностика и въвеждане в експлоатация, както и показването на текстови съобщения, зададени от потребителя. С консумация на енергия от едва 0.8 W той е енергийно ефективен и осигурява 20 входа за безопасност и 4 полупроводникови изхода за безопасност (PL e, SIL CL 3) при широчина на модула от 45 мм. В резултат на това устройството консумира до 80% по-малко енергия в сравнение с подобни продукти", поясниха от компанията.

"Като модулна система за безопасност, базовият модул PNOZ m B0 може да се разширява с гама от допълнителни модули, така че решението за безопасност да еволюира заедно с машината, ако тя се разширява или изискванията към нея се променят. Използвайки
входни и изходни модули, системата увеличава своята адаптивност. Отляво могат да се свързват комуникационни модули със сериен или ETH интерфейс или fieldbus модули за свързване към полеви системи (PROFIBUS-DP, CANopen Еthercta и др.), както и SAFETYBUS модули за безопасен трансфер на данни с други контролери за безопасност или децентрализирана периферия. Отдясно могат да се монтират до 6 разширителни модула. Може да се избира между модул с различен брой входове и изходи (PL e, SIL CL 3), както и модули за безопасен мониторинг на покой и скорост, диапазон на скорост, посока на движение, оперативен стоп, аналогово напрежение (SSM, SSR-М, SDI-M, SOS-M, track S)", заявиха от Ехнатон.

"Потребителят може спокойно да планира предстоящо разширение на системата. С PNOZmulti не рискува нищо – системата е международен еталон за безопасност за всички видове машини. Така той получава най-доброто решение за безопасност, което лесно може да се адаптира към променящите се условия, независимо от типа и производителя на системата за управление на стандартната автоматизация", допълниха от компанията.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Pilz   PNOZmulti 2   PNOZmulti Configurator  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...