Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Пазарът на Ethernet компоненти отбеляза ръст в продажбите

03.02.2015   |   Бизнес
 

Световният пазар на компоненти за индустриална Ethernet инфраструктура е нараснал с 7,1%, достигайки 1.480 млрд. щатски долара през 2014 г., се посочва в нов доклад на IHS. Изследването се основава на данни, предоставени от международни производители и доставчици на основните продукти, използвани за изграждане на промишлени Ethernet мрежи. Анализаторите прогнозират, че продажбите ще продължат да се увеличават с общ годишен ръст от около 8,6% до 2018 г.

Според IHS до този период пазарът ще претърпи някои изменения, обусловени от навлизащите нови технологии. Така например, анализаторите очакват постепенно да се забави ръста в продажбите на Ethernet шлюзове, поради предлагането на нови устройства за автоматизация с вграден Ethernet интерфейс. Предвижда се маршрутизаторите, проектирани за работа в производствена среда, да бъдат заменени от Layer-3 комутатори с възможности за маршрутизация. Докладът прогнозира още значително по-бързо разрастване на азиатския пазар на Ethernet компоненти в сравнение с Европа, Близкия Изток, Африка и Америка.

     
Източник: IHS

Ключови думи: IHS   Ethernet   шлюзове   маршрутизатори  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...