Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

VIPA и Yaskawa представиха съвместно решение за PLC управление - 06.01.2015

06.01.2015   |   Начало»Технологии
 

VIPA и Yaskawa представиха първия разработен съвместно процесор SLIO CPU iMC7, който позволява директно прилагане на управление на движението, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от фирма Атикс. Комуникацията между VIPA SLIO процесора и инверторите от серията Sigma-7 на Yaskawa се осъществява посредством EtherCAT.

Първата серия, разработена заедно от VIPA и Yaskawa, се състои от три продукта - процесорите VIPA SLIO CPU iMC7, серво задвижванията Yaskawa Sigma-7 и софтуерния пакет VIPA SPEED7 Studio.

Новият CPU iMC7 се основава на съществуващите стандартни функции на процесора 015, което означава PG/OP комуникацията, функционални блокове, поддържаните протоколи на комуникация Ethernet и конфигурацията на процесора чрез VIPA карти (VSC). Програмирането на процесора се осъществява чрез VIPA SPEED 7, където вече са добавени функционални блокове за управление на движението. Функцията за управление на движението и EtherCAT комуникацията се отключват чрез VSC карта. Добавена е библиотека на функционални блокове за управление на движение.

Преработената версия на инструмента за програмиране и конфигуриране SPEED7 Studio позволява директна конфигурацията между CPU iMC7 и I/O устройствата. Не е проблем да се програмира потребителското приложение чрез функционалните блокове за управление на движението и да се конфигурират CAM профили, дори ако програмистът или потребителят не разполагат с достатъчни познания.

"Със серията Sigma-7 Yaskawa поставя стандарти по отношение на разнообразие, точност и надеждност при честотните управления. Серията предлага стандартни ротационни мотори, както и линейни и ротационни директни задвижвания, включително подходящи контролни модули SERVOPACK. Yaskawa Sigma-7 серво решенията за задвижване се състоят основно от серво мотор и серво усилвател. И двата компонента са така интегрирани, че да предложат оптимална работа", обясняват от фирма Атикс.

     
Източник: Атикс

Ключови думи: Атикс   VIPA   Yaskawa   PLC управление   SLIO CPU iMC7  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...