Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Продукти и решения на Siemens осигуряват комфорт и сигурност в Sofia South Ring Mall

18.12.2014   |   Технологии
 

Siemens България достави решения за изграждането на системи за сградна автоматизация, пожароизвестяване, газово пожарогасене, видеонаблюдение и контрол на достъп в новия Sofia South Ring Mall, съобщиха от направление Сградни технологии на компанията. Проектът е реализиран от фирма Ню Систем, партньор на Siemens у нас.

В мола е внедрена система за сградна автоматизация от гамата Desigo, която дава възможност за управление на консумираната енергия.

Системата за пожароизвестяване е съставена от три свързани в мрежа централи и повече от 2500 детектора, които обхващат всички помещения на мола. В сградата са инсталирани над 30 системи за газово пожарогасене. Използването на подобно решение позволява ефективно потушаване на възникнал пожар без да уврежда оборудването и без да прекъсва работният процес, заявиха от компанията.

Софтуерът за следене и управление на системи за сигурност и безопасност Siemens ММ8000 осъществява графична визуализация и приоритетна обработка на възникналите пожароизвестителни събития.

Определени зони в мола са под постоянно видеонаблюдение с IP видеокамери на Siemens. Записът и прегледът на информацията се осъществява от специализирания софтуер Vectis iX NVS, който се използва за първи път в България. Системата обхваща всички предвидени точки като паркинг, общите и служебни части на обекта и др.

Площите от мола с достъп само от оторизирани лица са защитени чрез системата за контрол на достъпа SiPass Integrated, която осигурява пълно управление на пропускателния режим. Тя позволява създаването на организация на нивата за достъп и защитените зони - складове, сервизни помещения и др., и дава възможност за изготвяне на различни справки в зависимост от нуждите на персонала по сигурността.

Sofia Ring Mall, открит през ноември т. г., разполага с над 200 магазина и 3500 места за паркиране. Молът беше отличен с първо място в категорията "Търговски сгради" на конкурса "Сграда на годината" 2014.

     
Източник: Сименс, Сградни технологии

Ключови думи: Siemens   сградна автоматизация   Desigo   Siemens ММ8000   системи за пожарогасене   системи за пожароизвестяване  

Област: Автоматизация   Реализации  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...