Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Vacon стана част от Danfoss Group

09.12.2014   |   Бизнес
 

Финландският производител на електрозадвижвания Vacon стана част от Danfoss Group. Преди три месеца Danfoss обяви търгово предложение за придобиване на акциите на компанията, като от 1 декември т. г. вече е собственик на 90% от дяловете на Vacon. Президент на новото бизнес направление Danfoss Drives е Веса Лайси - президент и главен изпълнителен директор на Vacon.

„Амбицията ни е да се превърнем в лидер на пазара на задвижвания. Истинската пазарна стойност се гради в сътрудничество с доказани производители. Ето защо създаваме нов бизнес, за да разработваме най-добрите продукти, приложения и услуги за клиентите си. Веса Лайси притежава завиден опит и бизнес нюх, които ще използва, за да гарантира водещо световно качество на портфолиото ни”, заяви Нийлс Кристиансен, президент и главен изпълнителен директор на Danfoss.

„Обединяването на две силни и иновативни компании в областта на AC задвижванията ще осигури още по-конкурентна, новаторска и атрактивна продуктова оферта. Съвместните усилия ще спомогнат и за повече инвестиции в изследователска и развойна дейност, както и в областта на продажбите, а това са ключови фактори за успех в нашия бизнес”, коментира Веса Лайси.

     
Източник: Danfoss

Ключови думи: Vacon   Danfoss   електрозадвижвания   задвижвания   Данфосс  

Област: Бизнес  

SAT
Интер Експо ЦентърRobotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Бизнес

Интер Експо ЦентърRobotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеЕкспертноПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...