Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens представи нова версия на TeleControl Server Basic по време на SPS IPC Drives

02.12.2014   |   Технологии
 
Siemens представи най-новата версия на софтуера за контролни центрове TeleControl Server Basic по време на изложението за индустриална автоматизация SPS IPC Drives, което се проведе между 25 и 27 ноември т. г. в Нюрнберг, Германия, съобщиха от направление Дигитализирано производство на компанията. 
 
„Версия 3 се отличава с множество нови функции и подобрена гъвкавост, надеждност и сигурност. Тя позволява отдалечено управление, мониторинг и диагностика на съоръжения по целия свят не само чрез мобилен телефон, но и през Ethernet и интернет от персонален компютър. Това позволява на операторите постепенно да увеличават броя на свързаните системи”, обясняват от Siemens.
 
В допълнение към OPC DCOM последната версия на софтуера разполага и със стандартен OPC UA интерфейс за достъп от HMI или SCADA програми. Тези нови функции дават възможност за оптимизиране на архивиранете и достъпността на данните. Усъвършенстваните тунелни механизми значително увеличават сигурността при преноса на данни в публични мрежи.
 
„TeleControl Server Basic позволява експлоатиране на множество географски отдалечени системи от един контролен център. Контролерите на отдалечените терминални модули (RTU) са директно свързани към клетъчната мрежа чрез комуникационни процесори. Новата версия на софтуера сега позволява свързването на RTU възлите и към интернет мрежата с помощта на модулните контролери Simatic S7-1200, S7-200 или S7-300 и комуникационен процесор CP 1243-1, комуникационен процесор и индустриални рутери, например Scalance M. Софтуерът поддържа до 5000 контролера Simatic. Операторите на съоръжения могат постепенно да увеличават броя на RTU модулите чрез софтуерни пакети, наречени Powerpacks, и гъвкаво да се адаптират към увеличаващите се изисквания”, допълват от компанията. 
 
Софтуерната платформа TeleControl Server Basic е подходяща за приложения като пречиствателни станции за отпадни води, електроразпределение, контрол и мониторинг на трафика и др.
 
     
Източник: Сименс, Дигитализирано производство & Процесни индустрии и задвижвания

Ключови думи: Siemens   SPS IPC Drives   TeleControl Server   SCADA   Simatic   контролни центрове  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...