Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Радиочестотната идентификация се разраства с главоломни темпове

11.11.2014   |   Бизнес
 
Радиочестотната идентификация (RFID) е изобретена преди седем десетилетия, но продажбите на 23% от всичките RFID идентификатори, продадени оттогава, са реализирани през 2013 г., а през 2014 г. се очаква да бъдат продадени 1,12 млрд. повече. 
 
Радиочестотната идентификация вече бе широко изпробвана, а днес се внедрява бързо в можество индустрии и приложения като технология, която предлага доказана възвръщаемост и голяма ефективност. 
 
Успоредно с това нараства и интересът към Internet of Things (IoT), в който обикновено се използват IP комуникации и сензорни технологии. IoT е обект на голям интерес от най-големите световни производители на потребителска електроника благодарение на новите уникални възможности и услуги, които предлага.
 
RFID ще играе важна роля в тази област - в частност по отношение на големите обеми, при които цената на идентификторите е от значение. Ето защо компании като Google участват в процеса и вече са използвали UHF RFID технология при разработката на своите контактни лещи, които следят нивата на глюкозата.
 
"С над 10 млрд. RAIN RFID индентификатора в обращение през тази година и очаквани 100 милиарда до 2020 г. събирането на данни за IoT е вече в разгара си. Най-новите версията на RAIN идентификаторите предлагат възможности за криптиране и за  директно свързване със сензори, което ще доведе до още повече IoT реализации с помощта на радиочестотната идентификация", коментира Стив Холидей, президент на асоциацията RAIN, която промотира стандарта RAIN RFID.
     
Източник: IDTechEx

Ключови думи: IDTechEx   радиочестотна идентификация   RAIN RFID   RFID идентификатори  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...