Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Daikin разшири възможностите на системата за сградно управление iTM

23.10.2014   |   Технологии
 
Daikin разшири възможностите на своята система за сградно управление Intelligent Touch Manager (iTM). Чрез добавянето на поддръжка на BACnet протокол, както и на WAGO I/O, тя може да бъде свързвана с други сградни системи - за климатизация, осветление, сигурност и др.
 
Освен климатичния контрол и производството на топла вода iTM вече предлага и възможност за директно свързване към въздухообработващите климатични камери и инверторните водоохлаждащи агрегати, както и към хладилната техника.
 
"iTM е модулна система, което позволява почти неограничен брой различни елементи от оборудването да бъдат интегрирани. Това означава, че може да се мащабира, за да отговаря на нуждите на всяка сграда - голяма или малка. Например в един хотел, един iTM може да контролира въздушната завеса на входа; VRV IV системата в стаите за гости; Altherma Flex Type системата за топла вода; климатичните камери, грижещи се за свежия въздух в помещенията, подовото отопление на рецепцията, както и за хладилниците в кухните", обясняват от Daikin.
 
Оборудването в сградата, свързано с iTM, може да се интегрира със системите за магнитни карти, както и със сензори, така че да се зададе автоматичен старт, или климатизацията да се изключва в празни стаи. Системата може да се свърже с пожарните аларми, така че аварийно да изключва климатичните и вентилационни системи в случай на пожар.
 
С помощта на сензорния си екран iTM предоставя възможност за бързо създаване на системни графици, които могат да бъдат настроени на седмична, месечна и годишна база. Потребителите също могат да следят потреблението на енергия с помощта на Daikin Energy Navigator. Всички функции на системата са достъпни по интернет, което позволява на потребителите да контролират една или няколко сградни системи от разстояние.
 
"С добавянето на възможност за свързване към инверторни водоохлаждащи агрегати, хладилни системи, отоплителни система Daikin Altherma Flex Type, както и по-широка съвместимост с оборудване от трети страни, Daikin intelligent Touch Manager се превърна в решение за пълно сградно управление за интелигентно управление на енергията. С избора на iTM, организациите се възползват от висока ефективност, спестяване на оперативни и разходи за поддръжка и намаляване на емисиите на CO2, без компромис по отношение на комфорта", допълват производителите.
     
Източник: Daikin

Ключови думи: Daikin   Intelligent Touch Manager   iTM   сградна автоматизация   сградно управление   BACnet   WAGO I/O  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...