Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Cognex представи нова система за 3D визуална инспекция

10.09.2014   |   Технологии
 
Cognex представи ново цялостно решение за визуална инспекция, предназначено за разработка, внедряване и поддръжка на 3D приложения за машинно зрение и на 2D приложения с поддръжка на няколко камери, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от фирма Ехнатон, официален представител на компанията у нас.
 
Обединени в едно решение, софтуерният пакет Cognex Designer, мощният контролер за машинно зрение VC5, лазерните 3D сензори и новите модели комери Cognex Industrial Camera (CIC), са насочени към най-взискателните приложения за 3D профилиране и за високопроизводителна визуална инспекция с повече от една камера.
 
Контролерът VC5 идва с предварително инсталирания Cognex Designer - развойна среда, с чиято помощ се конфигурират задачи за визуална инспекция, комуникации в производствени участъци, проектиране на потребителския интерфейс и времето на изпълнение. Графичният drag & drop интерфейс улеснява конфигурацията на библиотеките с 2D и 3D инструменти. В софтуера е включен богат набор от функции на системно ниво като потребителски нива на достъп, аларми в реално време, локализируеми интерфейси и записи в SQL бази данни.
 
"Комбинацията от софтуера Cognex Designer, контролера за индустриална визуална инспекция, 3D сензорите, както и нови модели CIC камери, ще позволи на нашите клиенти да създават и разгръщат устойчиви и лесни за поддръжка решения, като в същото време намалят драматично времето за разработка", обясни Йорг Кюхен, вицепрезидент и мениджър на отдела за продукти за визуална инспекция в Cognex. 
 
Контролерът VC5 е управляван от високопроизводителен двуядрен процесор и включва собствена подсистема в реално време за протоколи за полева комуникация (Ethernet/IP, Profinet) и I/O комуникация. Той се свързва директно с до четири лазерни 3D сензора от серията DS1000 или Cognex GigE Vision камери и камери за линейно сканиране.
 
Cognex Designer осигурява пълен потребителски и програмен достъп до 3D инструменти за инспектиране на височини, обеми, наклони и напречни сечения, както и до разнообразната библиотека с инструменти 2D VisionPro, включително PatMax, IDMax и OCRMax.
 
     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Cognex   Cognex Designer   VC5   визуална инспекция   машинно зрение  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...