Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Schaeffler стана партньор на e-F@ctory Alliance - 26.08.2014

26.08.2014   |   Начало»Бизнес
 

Schaeffler се присъедини към компаниите партньори на инициативата e-F@ctory Alliance на Mitsubishi Electric.

Основна роля за присъединяването има Industry 4.0 технологията FAG SmartCheck на Schaeffler. Компактният сензор, представен през 2011 г., дава възможност за следене на състоянието на различни по мащаб машини и съоръжения в реално време.

Schaeffler и Mitsubishi Electric вече предлагат на производителите съвместно решение между FAG SmartCheck и системите за управление на Mitsubishi Electric. Данните могат да се изпращат през Ethernet в SCADA или MES системи на други производители. Специалисти от двете компании предлагат конфигурация и поддръжка на цялостните проекти.

"В лицето на e-F@ctory Alliance на Mitsubishi Electric Europe, Schaeffler намери партньор, който от една страна прави възможен достъпът до системите за управление в автоматизацията, а, от друга, преследва същите цели по отношение на клиентите, каквито и Schaeffler - да се намалят общите разходи за производство и поддръжка и да се увелечи производителността", обясниха от Schaeffler.

Съвместното решение, предлагано в резултат от партньорството между Schaeffler и e-F@ctory Alliance, вече е инсталирано в пречиствателна станция в Ротенбург на Фулда, Германия, която обслужва близо 20 000 жители. Системата за мониторинг включва блок за управление Mitsubishi Electric и три FAG SmartCheck устройства, които измерват вибрациите и температурата на редукторите на помпите.

     
Източник: Schaeffler

Ключови думи: Schaeffler   Mitsubishi Electric   e-F@ctory Alliance   FAG SmartCheck  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...