Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Internet of Things устройствата скоро ще достигнат 50 млрд. броя

12.08.2014   |   Бизнес
 

През 2008 г. броят на интелигентните устройства, свързани с Интернет е бил равен на броя на жителите на земята, докато през 2020 г. се очаква той да достигне 50 милиарда, съобщават от анализаторската агенция IDTechEx.

"Много от тези устройства ще изпращат информация към централни сървъри и бази данни, докато други ще комуникират директно помежду си и ще развиват собствена интелигентност.
Някои от тях вече са познати на потребителите, като смартфоните и таблетите, но повечето бъдещи IoT устройства ще бъдат изключително малки по размер и в повечето случаи незабележими - безжични сензори, етикети (тагове) и други", прогнозират пазарните анализатори.

"Реализирането на Internet of Things средата изисква създаването на нови захранващи решения, които ще бъдат малки, тънки, няма да се нуждаят от смяна и ще се презареждат самостоятелно. Конвенционалните батерии просто няма да отговарят на изискванията за повечето от тези нови продукти. Добра алтернатива вероятно ще се окажат energy harvesting решенията в комбинация с акумулаторни батерии с безжично зареждане", допълват от IDTechEx.

     
Източник: idtechex.com; снимка: businessinsider.com

Ключови думи: Internet of Things   устройства   сензори   батерии  

Област: Технологии  

SAT
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Бизнес

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/ТърговеПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...