Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Mitsubishi Electric представи ново поколение графични операторски терминали

15.07.2014   |   Технологии
 

Mitsubishi Electric представи новото поколение графични операторски терминали GOT2000, което предлага увеличен обем на паметта и разширени комуникационни възможности, съобщиха за Automatiom-Bulgaria.com от фирма Ехнатон, представител на Mitsubishi Electric у нас. Операторските терминали GOT2000 имат 4 пъти по-голяма памет спрямо предишните модели и допълнителни 128 MB със стандартна SD карта. Те поддръжат Ethernet, RS232 и RS22/485 свързаност, както и безжична LAN комуникация с компютри и таблети.

Новите терминали разполагат и със multi-touch сензорен екран, който дава възможност на потребителите лесно да уголемяват картината за по-добра визуализация и лесна експлоатация на малки превключватели. Докосванията върху обекти на екрана дава възможност за увеличаване, завъртане или свиване на конкретни обекти, включително архивни данни, списъци, алармени екрани, графики на тенденциите и документи.

"С гамата GOT2000 Mitsubishi Electric поставя нови стандарти при операторските терминали и осигурява оптимизирано управление и наблюдение на състоянието на устройствата в мрежата от страна на операторите. Тя отговаря на изискванията на най-разпространените приложения и предлага висока ефективност, усъвършенствани функции, безпроблемно свързване с други устройства за автоматизация, интуитивно функциониране подобно на таблет, висококачествени графики с добре дефинирани обекти. Възможностите на тези интерфейси надхвърлят функциите за мониторинг и визуализация и предоставят допълнителни характеристики за намаляване на времето за престой, позволяват бързо възстановяване след грешка, спомагат за увеличаване на експлоатационната готовност и за повишаване на ефективността на производството", обясняват от Ехнатон.

Гамата GOT2000 предлага улеснено свързване към оборудването за автоматизация на Mitsubishi Electric като програмируеми логически контролери (PLC), честотни инвертори, сервозадвижвания и роботи. Вградената Ethernet комуникация дава възможност на потребителите да работят с GOT2000 от разстояние през PC (VNC Server) или от таблет. MES интерфейсът позволява на GOT2000 да предава данни, събрани от PLC и други устройства за автоматизация директно към бази данни с по-високо системно ниво.

"Със софтуера GT SoftGOT2000 всички функции на гамата GOT2000 могат да бъдат осъществени на компютър или лаптоп. Новите високоскоростни процесори осигуряват гъвкава експлоатация на операторския терминал дори по време на дейности с високо натоварване като регистрация на данни, скриптове, аларми или пренос на данни за устройство. Функцията за мониторинг на скоростта и времето за зареждане са два пъти по-кратки спрямо предишния модел – GOT1000. HMI интерфейсите от гамата GOT2000 осигуряват значителни подобрения спрямо предишните модели GOT1000, като същевременно гарантират обратна съвместимост", допълват от Ехнатон.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Mitsubishi Electric   операторски терминали   GOT2000  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...