Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Phoenix Contact слива бизнес подразделения в нова компания

08.07.2014   |   Бизнес
 

Немският доставчик на софтуерни технологии за автоматизация KW-Software ще смени името си и ще стане част от бизнес подразделението Системи за управление на Phoenix Contact в началото на 2015 г., съобщиха за Automation-Bulgaria.com от фирма ВиВ Изоматик, представител на Phoenix Contact у нас. Новата компания Phoenix Contact Software ще бъде базирана в развойния център Centrum Industrial IT (CIIT) на KW-Software в Лемго, Германия.

Сегашният управляващ директор на KW-Software Андреас Орзелски и директорът на научноизследователската и развойна дейност в подразделение Системи за управление на Phoenix Contact Детлев Кушке ще сформират Изпълнителния съвет на новата компания.

"Информационните и производствените технологии са все по-тясно интегрирани. За нас е от първостепенно значение да разширим експертния си опит в областта на софтуера, за да развием портфолиото си от системи за управление и индустриални решения", заяви Роланд Бент, изпълнителен вицепрезидент на отдел Маркетинг и развитие и член на Управителния съвет на Phoenix Contact.

"Тази стъпка ни позволява да обединим ресурсите си в посока стратегическа ориентация към технологичните изисквания на Индустрия 4.0. Сградата на CIIT осигурява допълнително място за бъдещ растеж. Съществуващият бизнес с външни клиенти на KW-Software ще продължи да се развива под ново име. Така клиентите ни ще имат достъп до по-широка гама софтуерни технологии от Phoenix Contact Group", допълни Андреас Орзелски.

KW-Software e основана през 1982 г. в Лемго. От 2001 г. компанията е част от Phoenix Contact.

     
Източник: ВиВ Изоматик; снимка: Phoenix Contact

Ключови думи: ВиВ Изоматик   Phoenix Contact   KW-Software  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...