Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Рекордни продажби на индустриални роботи през 2013 г.

17.06.2014   |   Бизнес
 

Около 179 000 индустриални робота са продадени в глобален мащаб през 2013 г., съобщиха от Международната федерация по роботика (IFR). Това е рекорд за всички времена и увеличение с 12% спрямо 2012 г. Европейският пазар отбелязва ръст от около 5% с над 43 000 продадени робота за изминалата година, което почти достига рекордните нива от 2011 г.

"Входящите поръчки от всички клиентски индустрии нараснаха значително през първите четири месеца на 2014 г.  Очакваме през цялата година растежът на единичните продажби да продължи със същото темпо като през 2013 г.", заяви Артуро Барончели, президент на Международната федерация по роботика.

Продажбите на роботи са достигнали рекордни нива в Азия, Австралия, Африка, Северна и Южна Америка, сочат още данните на организацията. Най-големият и бързо развиващ се пазар на роботизирани системи е Китай, а Япония, САЩ, Република Корея и Германия общо съставляват 50% от глобалния обем на продажбите на роботика за 2013 г.

Главни двигатели на ръста в продажбите в световен мащаб са поръчките от автомобилната и металообработващата промишленост, а сред основните цели на внедряването на индустриални роботи са повишаването на енергийната ефективност, производствените капацитети, качеството и безопасността на работа, показват още данните на Международната федерация по роботика.

     
Източник: IFR

Ключови думи: IFR   индустриални роботи   роботика  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...