Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

EС стартира мащабна програма за развитие на роботиката

10.06.2014   |   Бизнес
 

Европейската комисия и 180 научноизследователски института, обединени в организацията euRobotics, стартираха програмата за развитие на роботиката SPARC, която има за цел да стане най-голямата в света.

Очаква се инициативата да доведе до създаването на 240 000 работни места в Европа и да увеличи дяла на ЕС в световния пазар на роботика до 42%. ЕК ще инвестира 700 млн. евро, а euRobotics - 2,1 млрд. евро.

"Европа трябва да бъде производител, а не само потребител на роботи. Роботите правят много повече от това да заменят хората, често правят и неща, които хората не биха направили, и така подоброяват всичко - от качеството на живота до безопасността ни. Интегрирането на роботи в европейската индустрия ще ни помогне да създададем и задържим работни места в Европа", коментира заместник-председателят на ЕК Нели Крус, отговаряща за развитието в областта на цифровите технологии.

Програмата SPARC ще се опита да ускори навлизането на роботиката в производството, селското стопанство, здравеопазването, транспорта, сигурността и домакинствата в ЕС.

     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕК   SPARC   euRobotics   роботика  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеЕкспертноПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...