Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation представи нов модел реле за безопасност

12.05.2014   |   Технологии
 

Rockwell Automation представи новия модел реле за безопасност Guardmaster 440C‑CR30 от гамата Allen-Bradley, което улеснява интегрирането на необходимите функции за безопасност в машинното оборудване, като същевременно спомага за подобряване на производителността. "Релето се програмира посредством безплатния софтуер Connected Components Workbench(CCW). Платформата значително намалява времето за програмиране и позволява на потребителите да създават, управляват и наблюдават системата за безопасност в същата софтуерна среда като стандартното управление, заявиха от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation у нас.

„Релето Guardmaster 440C-CR30 отговаря на изискванията по стандартите IEC 62061 и EN ISO 13849-1, като съответства на интегрирано ниво на безопасност SIL 3. Решението е подходящо за приложения, изискващи от 4 до 9 вериги за безопасност и управление на до 5 зони. Моделът се отличава с графичен интерфейс и drag-and-drop възможности, които позволяват на потребителите бързо и лесно избиране на сертифицирани функционални блокове за безопасност“, допълват от Ротек.

Веднъж програмиран, вградения Modbus интерфейс позволява на релето за безопасност да предава диагностични данни към микроконтролери Micro800, графични терминали PanelView или логически контролери CompactLogix  от гамата Allen Bradley, добавят производителите.

Разширявайки вградените комуникационни възможности, иновативният софтуер позволява лесен мониторинг, отстраняване на проблеми и модифициране на приложенията, с възможност за частично или цялостно спиране на системата при необходимост. Петте светодиода за статус и 16-те конфигурируеми светодиода на предния панел на релето осигуряват лесна локална диагностика и бързо регистриране и отстраняване на проблеми.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Guardmaster 440C‑CR30   реле за безопасност  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...