Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Muller CO-AX представи нова "зелена" серия вентили RMK/RFK

18.03.2014   |   Бизнес
 

Водещият немски производител на коаксиални вентили и клапи Muller CO-AX представи нова "зелена" серия вентили RMK/RFK, съобщиха от фирма ЛД, дистрибутор на компанията у нас. "Това е специално разработена енергийно ефективна серия електромагнитни вентили. За постигане на тази цел, стандартните вентили с директно управление на Muller CO-AX са окомплектовани с напълно нови и патентовани контролни електронни блокове. След превключване, контролерът намалява консумираната енергията, необходима за задържане на затварящата тръба, до абсолютно допустимия минимум. Така, в зависимост от нивото на налягане, вентилите използват до 80% по-малко енергия. В резултат имаме много положителни ефекти, като по-нисък разход на енергия, по-малко топлинно излъчване и по-добра термична стабилност”, поясниха от ЛД.

„Клапаните RMK/RFK се предлагат с четири различни възможности за забавяне на времето за отваряне и затваряне. Тези времезакъснения могат да бъдат определени и модифицирани от клиента по всяко време с помощта на превключвател в клемната кутия. По този начин времето за превключване се контролира електрически и предотвратява пиковите налягания. Досега това беше възможно само с външно управляваните (пневматични) клапани.

Вентилите стандартно са окомплектовани с оптичен индикатор на позиция отворено/затворено". Тази индикация е на разположение и като електрически сигнал. В процес на разработка е и режим на работа с пропорционално управление. При използване на аналогов сигнал, например от 4-20 mA, ходът на клапана може да се контролира плавно и да се задържи в определена позиция”, допълниха от компанията.

Повече техническа информация за вентилите от "зелената“ серия на Muller CO-AX може да намерите тук.

     
Източник: ЛД

Ключови думи: ЛД   Muller CO-AX   вентили   клапи   RMK / RFK  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...