Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Eaton представи нова серия фотоелектрически сензори E71 NanoView

Eaton представи нова серия фотоелектрически сензори E71 NanoView, която включва правоъгълни фотоелектрически сензори, разработени за получаване на оптимална стойност и чувствителност за приложение в ограничени пространства, съобщиха от компанията. „С дължина по-малка от 38 мм и ширина 13мм, NanoView изисква минимално място за монтаж. Поддържайки редица работни режими, продуктите от серията са подходящи за широк кръг дейности, където се изискват фотоелектрически сензори. Работните режими включват: рефлективен сензор с поляризационен филтър (2,5 м), бариерен сензор (1,5 до 6 м), рефлективен сензор (350 мм) и сензор за откриване на обекти. Сензорите NanoView идват в здрав термопластов корпус със защита IP66 и следователно са подходящи за работа в тежки условия. Двата светодиодни индикатора, които се намират отгоре, осигуряват ясна индикация на работното състояние и изхода. Всички модели работят с постоянно напрежение от 10 до 30 V и имат сертификат за използване навсякъде по света. Спестяващите място сензори от серия NanoView предлагат на машинните и системните инженери надеждно и ценово-ефективно решение за детекция”, поясниха от Eaton.

„Миниатюрните сензори E71 могат да засичат прозрачни обекти, като например пластмасови бутилки, стъклени предмети и фолио. Те гарантират високо ниво на надеждност дори при специално приложение, като например работа с бутилки в различни цветове и дебелина. Потенциометърът, който се намира на устройството, позволява на потребителя да настройва чувствителността на сензора в зависимост от специфичните изисквания на приложение. Видим червен светодиоден лъч опростява настройката на светлинната бариера. Всички модели разполагат с функции за активиране на изхода при регистриране и при липса на светлина. Версиите с фиксиран фокус и 100 мм фокусно разстояние са особено подходящи за регистриране на малки цели.

Серията включва и фотоелектрически сензори от серията Comet. Тези високопроизводителни фотоелектрически сензори с изход със силна светлина идват в цилиндрични корпуси с диаметър 18 мм и са налични в различни версии, подходящи практически за всяка задача за детекция. Силната светлина на изхода гарантира дълга и безпроблемна работа. Силният и видим светлинен поток открива необходимия обект дори в замърсена среда. Усилването на светлината означава, че прекъсванията и грешките са сведени до минимум, а времето между моментите за поддръжка може да се удължи. Сензорите Comet включват бариерни, рефлективни, рефлетивни с поляризационен филтър, дифузни, фиксирани дифузно-рефлективни, широкоъгълни дифузно-рефелктивни, Perfect Prox, фини Perfect Prox и фиброоптични модели. Компонентите в корпуса са запечатани в здрав капсулиран пакет за отлична работа в среди със силна вибрация и сътресения”, допълниха от Eaton.

     
Източник: Eaton

Ключови думи: Eaton   фотоелектрически сензори   E71 NanoView  

Област: Технологии  

ГЕМАМЕКС
Маштех 2023
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс STRATUS
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Industrial Tech Forum 2023
Последно от Технологии
Маштех 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...