Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Eaton представи нова серия фотоелектрически сензори E71 NanoView

04.03.2014   |   Технологии
 

Eaton представи нова серия фотоелектрически сензори E71 NanoView, която включва правоъгълни фотоелектрически сензори, разработени за получаване на оптимална стойност и чувствителност за приложение в ограничени пространства, съобщиха от компанията. „С дължина по-малка от 38 мм и ширина 13мм, NanoView изисква минимално място за монтаж. Поддържайки редица работни режими, продуктите от серията са подходящи за широк кръг дейности, където се изискват фотоелектрически сензори. Работните режими включват: рефлективен сензор с поляризационен филтър (2,5 м), бариерен сензор (1,5 до 6 м), рефлективен сензор (350 мм) и сензор за откриване на обекти. Сензорите NanoView идват в здрав термопластов корпус със защита IP66 и следователно са подходящи за работа в тежки условия. Двата светодиодни индикатора, които се намират отгоре, осигуряват ясна индикация на работното състояние и изхода. Всички модели работят с постоянно напрежение от 10 до 30 V и имат сертификат за използване навсякъде по света. Спестяващите място сензори от серия NanoView предлагат на машинните и системните инженери надеждно и ценово-ефективно решение за детекция”, поясниха от Eaton.

„Миниатюрните сензори E71 могат да засичат прозрачни обекти, като например пластмасови бутилки, стъклени предмети и фолио. Те гарантират високо ниво на надеждност дори при специално приложение, като например работа с бутилки в различни цветове и дебелина. Потенциометърът, който се намира на устройството, позволява на потребителя да настройва чувствителността на сензора в зависимост от специфичните изисквания на приложение. Видим червен светодиоден лъч опростява настройката на светлинната бариера. Всички модели разполагат с функции за активиране на изхода при регистриране и при липса на светлина. Версиите с фиксиран фокус и 100 мм фокусно разстояние са особено подходящи за регистриране на малки цели.

Серията включва и фотоелектрически сензори от серията Comet. Тези високопроизводителни фотоелектрически сензори с изход със силна светлина идват в цилиндрични корпуси с диаметър 18 мм и са налични в различни версии, подходящи практически за всяка задача за детекция. Силната светлина на изхода гарантира дълга и безпроблемна работа. Силният и видим светлинен поток открива необходимия обект дори в замърсена среда. Усилването на светлината означава, че прекъсванията и грешките са сведени до минимум, а времето между моментите за поддръжка може да се удължи. Сензорите Comet включват бариерни, рефлективни, рефлетивни с поляризационен филтър, дифузни, фиксирани дифузно-рефлективни, широкоъгълни дифузно-рефелктивни, Perfect Prox, фини Perfect Prox и фиброоптични модели. Компонентите в корпуса са запечатани в здрав капсулиран пакет за отлична работа в среди със силна вибрация и сътресения”, допълниха от Eaton.

     
Източник: Eaton

Ключови думи: Eaton   фотоелектрически сензори   E71 NanoView  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...