Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Google се насочва към роботиката

04.03.2014   |   Технологии
 

След мобилните комуникации и автомобилната индустрия Google насочва дейността си към друг високотехнологичен сектор – роботиката. За последните няколко месеца компанията придоби общо 8 компании в тази област, сред които са Schaft, Redwood Robotics, Holomni, Bot & Dolly и Boston Dynamics. Това е доказателство за намеренията на Google да разработва роботизирани технологии за масово приложение, смята експертът от немската асоциация по роботика и автоматизация VDMA Тило Бродтман.

За разлика от индустриалната роботика, където пазарните дялове вече са разпределени, роботизираните услуги са възприемчив сектор в ранна фаза на развитие, обяснява експертът. Google най-вероятно ще се фокусира именно върху това направление с роботизирани системи за логистика, смарт мърчъндайз и дистрибуция. Благодарение на технологичните и финансовите си възможности, корпорацията има потенциала да провежда мащабни полеви тестове. Точно това липсва на научноизследователската дейност в областта, смята Бродтман.

“Разразботките в областта на роботиката са все още на фаза бъдещ проект за компанията. Такива инициативи се нуждаят от достатъчно избистряне на концепцията и дългосрочна визия за поне десетилетие напред. Що се отнася до изпълнението, Google притежава огромното предимство да произвежда както хардуерни, така и софтуерни решения, подходящи за интегриране в роботизирани системи”, коментира Анди Рубин, мениджър на направление Роботика в Google.

     
Източник: Messe Munchen; снимка: Boston Dynamics

Ключови думи: Messe Munchen   Google   роботика   Boston Dynamics  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...