Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Клъстер ''Мехатроника и Автоматизация'' с все по-силни позиции на международния пазар

19.02.2014   |   Бизнес
 

Клъстер "Мехатроника и Автоматизация" е традиционен участник в специализираните изложения MachTech & Metal, IFAM и Intronika, които стартират на 5 март 2014 г. в Интер Експо Център – София. Те представят актуалното в областта на металургията, леярството и инструменталната екипировка, автоматиката, роботиката, мехатрониката, както и новости от електронна промишленост, компоненти, измервателни уреди, телекомуникации, услуги и др. Организатор на специализираните събития са Агенция Булгарреклама и ICM d.o.o., Словения.

„В момента в България с различна степен на организация има създадени около 50 клъстера. Има Асоциация на бизнес клъстерите, в която членуват 12 клъстера, които вече имат история и са устойчиви. Най-важното за един клъстер е не създаването му, а устойчивото му развитие. В този смисъл Клъстер "Мехатроника и Автоматизация", който е създаден в края на 2006 година, вече седма година се развива доста устойчиво, обединявайки 13 фирми от бранша автоматизация и мехатроника, 5 научни организации – в това число от Българската академия на науките, Техническия университет и 4 неправителствени организации. – сподели г-н Венцислав Славков, председател на Клъстера, в дните на миналогодишните изложения. - Продукцията на нашия Клъстер се продава в над 30 страни в цял свят. В това число освен Запдана Европа, много силна реализация има в Азия – Китай, Сингапур, Тайван, Хонконг, Малайзия, Индонезия. Също Съединените щати, Бразилия и Мексико. Пазарните позиции, които има една от фирмите в Клъстера, стават известни на всеки един от членовете. Този момент на информираност е най-важното в клъстерната идея. Мехатрониката е едно интердисциплинарно направление, в което се включва механика, електроника и софтуер. По същество около нас навсякъде има мехатронни изделия.“

Чуйте пълното интервю с г-н Венцислав Славков за структурата на Клъстер "Мехатроника и Автоматизация", начина на работа на фирмите, членуващи в него, както и как осъществяват дейността си.

     
Източник: ИЕЦ

Ключови думи: Интер Експо Център   Клъстер Мехатроника и Автоматизация   MachTech & Metal   IFAM   Intronika  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...