Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Emerson става единствен собственик на EGS Electrical Group

14.12.2013   |   Бизнес
 

Emerson обяви, че ще изкупи от SPX Corporation миноритарния пакет от 44,5% акции на EGS Electrical Group и така ще придобие пълна собственост върху компанията. Emerson и SPX управляваха съвместно бизнеса от 1997 г. насам. Emerson отговаряше за оперативното управление и консолидацията на финанасовите резултати в сегмента за индустриална автоматизация. През 2013 г. EGS отчете годишни приходи в размер на повече от 500 млн. щатски долара.

“Развълнувани сме, че EGS Electrical Group ще бъде притежаванa изцяло от Emerson. Възможностите, произтичащи от развитието на бизнеса ни в областта на управлението на работни процеси и индустриалната автоматизация, показват, че именно сега е точното време да поемем пълна отговорност. Благодарни сме на SPX за успешното партньорство през годините”, заяви председателят и главен изпълнителен директор на Emerson Дейвид Н. Фар.

EGS е глобален производител на електрически продукти и технологии за търговски и промишлени приложения, опасни и неблагоприятни среди. Повече от половината от общите продажби EGS Electrical Group са за нефтения, газовия и химическия отрасъл.

Очаква се сделката в размер на 571 млн. щатски доларада да приключи в рамките на два месеца след получаване на съответните регулаторни одобрения. Продажбите и приходите ще продължат да бъдат консолидирани в сегмента на индустриалната автоматизация.

     
Източник: Emerson

Ключови думи: Emerson   EGS Electrical Group   индустриалната автоматизация  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...