Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

GS1 България популяризира приложението на стандартите GS1 с поредица от семинари

29.11.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В рамките на месец ноември т.г. GS1 България проведе поредица от семинари, посветени на стандартите GS1 и тяхното приложение в България, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата. Първият семинар „Маркиране на стоките с баркод. Общо представяне на системата GS1.“ се проведе в средата на ноември и имаше за цел да въведе в структурата на стандартите и техните направления, както и процеса за разработване на нови стандарти. Особено внимание бе обърнато на методиката за еднозначна, уникална и валидна в цял свят идентификация на потребителски стоки, логистични единици и фирмите по веригата за снабдяване.

Вторият от поредицата семинари „Баркод символ GS1 DataBar  - технически характеристики, приложение и предимства“ бе посветен на възможностите, които предоставят стандартите GS1 за еднозначно маркиране на стоки с променливи тегла и пресни продукти. За тези продукти и за нуждите на проследимостта е важно партидата и срока на годност също да бъдат кодирани с баркод символ, което позволява своевременно отразяване на тази информация в информационните системи, както и по-добро управление на сроковете на годност, и бърза реакция при нужда от изтегляне на продукти от пазара.

Третият семинар „Стандартен GS1 логистичен етикет”, който се проведе на 26 ноември, бе посветен на стандартната идентификация на логистичните единици за нуждите на транспорта и складирането. Използването на стандартен етикет в комбинация с електронен обмен на данни повишава ефикасността при приемане и експедиране на стока, и намалява вероятността за грешки.

"Обявените теми имат тясна връзка с тенденциите, които се очертават на пазара в България, най-вече по отношение на веригата за доставка на хранителни продукти. Освен от представители на фирми от този сектор, семинарите бяха посетени и от представители на фирми от строителната индустрия и спортните стоки. С всеки следващ семинар, броят на участниците се увеличаваше, а в края фирмите имаха възможност да задават по-конкретни въпроси към експертите на GS1 България, свързани със спецификата на тяхната дейност и етапа на използване на стандартите GS1. На участниците ще бъдат издадени сертификати", допълниха от БТПП.

     
Източник: БТПП

Ключови думи: БТПП   GS1   семинари   логистика   проследяване   баркод  

Област: Събития  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...