Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Пазарът на индустриална роботика ще се увеличава с 5% годишно до 2017 г.

26.11.2013   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Общата стойност на пазара на индустриална роботика ще достигне 32,8 млрд. щатски долара до 2017 г., с годишен ръст от 5,0%, прогнозира нов доклад на MarketsandMarkets.

Анализаторите посочват, че през последните 50 години приложенията на индустриалната роботика са се развили от прости задачи като вдигане и поставяне на предмети до сложни функции като заваряване и запояване, прецизно рязане на стъкло и метал, сглобяване и демонтиране, боядисване, машинно зрение и др. От гледна точка на структурата, заедно с автоматизацията на производствените процеси еволюира и индустриалната роботика - от цилиндрични координатни системи до гъвкави мултиосни роботизирани устройства, които могат да работят в динамична среда. Те все още са зависими от човешките оператори и в тази насока са необходими още иновации, за да могат да функционират самостоятелно, твърди проучването.

Поради нарастващата глобализация след 2000 г. започна масово модернизиране и автоматизиране на производствените единици в рамките на почти всички големи индустрии по целия свят. Нарастващото търсене, конкуренцията, както и натискът за увеличаване на производителността, все по-активно принуждават производителите да интегрират индустриална роботика в своите съоръжения, показва статистиката.

Производството на индустриална роботика извън Япония, Западна Европа и Северна Америка бележи ръст от 2012 г. насам, водено от развиващи се икономики като Южна Корея, Китай, Индия и Бразилия, сочи още докладът на MarketsandMarkets.

     
Източник: MarketsandMarkets; снимка: sxc.hu

Ключови думи: индустриална роботика   индустриални роботи  

Област: Бизнес  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...