Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Евротех представи нов моторизиран вентил на ASCO Numatics

24.10.2013   |   Технологии
 

Евротех представи на българския пазар нов моторизиран вентил на ASCO Numatics, който предлага по-ниска консумация на енергия и по-малко шум при работа. Така производителят разширява възможностите на стандартно-пневматичните вентили от серия 290 с изцяло електрически вариант.

"Моторизирания вентил серия 290 предлага много предимства. Сред тях са ниска консумация: 6 W по време на отваряне/затваряне (вместо 20 до 55 W), висока гъвкавост на поведението при отпадане на напрежението, по-добро време за реакция: под 3 секунди/цикъл (срещу 10 секунди за въртящи задвижвания) и компактни размери: оператор с диаметър 67 mm и 5 до 10 пъти по-лек от сферичен вентил", обясниха от Евротех.

В най-новите си модификации вентилът се предлага с опция за затваряне при отпадане на напрежението. Вместо стандартния вариант, в който вентилът ще остане в последното си положение, той ще се затвори. Тази функция става възможна 20 до 30 секунди след възстановяване на напрежението. Вече са налични и модели със захранване от 24 до 48 V 50/60Hz.

Вентилът е предназначен за управление на всякакви видове флуиди, включително със съдържание на твърди частици. Той може да бъде монтиран както на закрито, така и на открито благодарение на защитата IP65, корозионно устойчивите материали и тялото от неръждаема стомана.

     
Източник: Евротех

Ключови думи: Евротех   ASCO Numatics   моторизирани вентили  

Област: Технологии  

SAT
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Технологии

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/ТърговеПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...