Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ХВП се нуждае от повече сензори - 17.10.2013

17.10.2013   |   Начало»Бизнес
 

Хранително-вкусовата промишленост използва все повече сензори благодарение на увеличаващата се автоматизация на предприятията и на производството, на усилията за постигане на по-висока енергийна ефективност и устойчиво развитие, както и на строгата регулаторна рамка. Очаква се секторът да се разраства през следващите години, а заедно с него и необходимостта от повече сензорни приложения, които измерват, регулират или записват налягане, температура и др.

Според проучване на Frost & Sullivan за пазара на сензори в индустрията приходите му са в размер на близо 2,9 млрд. щатски долара през 2012 г. и се очаква да достигнат 4,1 млрд. долара през 2018 г. Проучването се отнася за сензори за дебит, ниво, налягане, температура, фотоелектрични, индуктивни, капацитивни, ултразвукови и биосензори.

"Интегрираннето на традиционните измервателни уреди към иновативните автоматизирани системи е катализатор на ръста в сектора, тъй като по-добрата автоматизация води до по-висока производителност, намалява разходите и увеличава продукцията. Сензорите са интелигентни, поддържат EtherNet/IP и стандартна мрежова комуникация, подобрявайки цялостно резултатите", коментират експертите от Frost & Sullivan.

Според тях наличието на стандарти и регулаторни изисквания за ХВП е друг главен мотив за имплементирането на сензорни системи. В целия свят вече има строги закони, които правят задължително използването на сензори и други електронни устройства, които намаляват риска от замърсяването на храните.

     
Източник: Frost & Sullivan; снимка: sxc.hu

Ключови думи: Frost & Sullivan   сензори   сензорни приложения   ХВП   хранително-вкусова промишленост   производство  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...