Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

М2М комуникации

15.10.2013   |   Начало»Статии
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Aвтоматичният обмен на информация между машини и устройства, познат като M2M (machine-to-machine) комуникация, е тясно свързан с концепциите Интернет на нещата (IoT), киберфизични системи (CPS) и Industry 4.0 или т. нар. четвърта индустриална революция. Всички те очертават сценарии, в които нещата около нас - от машини в производството до предмети от бита, автоматично обменят и анализират данни и създават добавена стойност за потребителите.

Благодарение на M2M комуникациите вече е възможно свързването на почти всякакъв вид отдалечени машини и устройства към централни информационни системи, което позволява събирането на полева информация за анализ в реално време. Тя може да се използва за подобряване на ефективността, намаляване на разходите, въвеждане на нови услуги и спечелване на конкурентно предимство.

Потенциалът на M2M комуникациите е почти неограничен: приложенията включват проследяване на превозни средства и активи; отдалечено управление на машини, идентифициране на критични ситуации в индустрията, интелигентно отчитане на енергийни ресурси, промишлена и сградна автоматизация; подобрена сигурност и много други.

Според мнението на експертите в рамките на следващото десетилетие M2M ще осигури напълно нови възможности за бизнес услуги, свързани с мрежовото обединение на устройства, оборудване и машини. Това ще доведе до бърз растеж на софтуерните компании, които предоставят информационни инструменти за управление на големи, текущи потоци от данни, генерирани от устройства, и за извличане на бизнес информация от тях, предназначена както за доставчика, така и за крайния потребител ...

Цялата статия може да прочетете тук.

     
Източник: Инженеринг ревю

Ключови думи: М2М комуникация   безжични мрежи   киберфизични системи   Industry 4.0  

Област: Статии  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Статии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...