Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Акцент в представянето ни на МТП Пловдив ще бъдат честотните задвижвания

24.09.2013   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В специално интервю за сп. Инженеринг ревю Георги Генчев, управител на ГЕМАМЕКС МОУШЪН КО. представя основните акценти в участието на компанията на Международния технически панаир в Пловдив през тази година.


Уважаеми г-н Генчев, върху какво ще акцентирате в представянето си на МТП Пловдив 2013?

Участието ни тази година ще бъде дебют за фирма ГЕМАМЕКС МОУШЪН КО. Тя е специализирана в областта на честотните задвижвания и има за цел доставка, консултанска дейност и инженеринг в областта на честотни инвертори и сервоуправления. Представяме няколко маркови производители като YASKAWA, ESTUN, INVT. Естествено, представяме традиционно и OMRON, като наш глобален партньор за индустриална автоматизация.


Какви новости в гамата на ГЕМАМЕКС МОУШЪН КО. ще представите на изложението?

Представяме много продукти от гореспоменатите производители, вградени в демонстрационни макети. Нашите клиенти ще могат да ги видят и усетят като функционалност и прецизност на управление. Ще могат да се уверят най-вече в качеството и много други предимства. Посетителите ще могат да контактуват с наши специалисти и по този начин ще имат възможност за собствена преценка не само на техниката, но и на възможностите ни за консултански и инженерингови услуги.

Ако трябва да посочите условен ред на по-значителните предложения от Вашето участие, какъв би бил той?

От гледна точка на предложенията най-важното е „комплексността като техника, качество, цени и сервизни услуги“. Като макетно присъствие на водеща позиция е YASKAWA. Като промоционално присъствие водещата марка е INVT. Като разнообразност на продуктовата гама водещ е OMRON.

Наскоро YASKAWA придоби голяма част от акциите на VIPA. Как продуктите й се вписват в портфолиото на YASKAWA и по какъв начин българските потребители могат да се възползват от това?

YASKAWA е високо престижна компания в областта на задвижванията и в роботиката чрез марката „МОТОМАN“. Придобивайки контролния пакет на VIPA цели постигане на синергичен ефект. Към моушън контролерите на YASKAWA се нарежда пълната гама многофункционални контролери на VIPA, които имат клиентски дял в Европа.
От друга страна има значим дял от приложения на честотни инвертори и сервосистеми, които не изискват специализирани моушън контролери. VIPA приложения, ще могат да използват YASKAWA техника за задвижвания и обратно.

Как оценявате пазарното присъствие на ГЕМАМЕКС МОУШЪН КО. в България?

Фирма ГЕМАМЕКС МОУШЪН КО. е специализирана в областта на задвижванията, като пое пазарния дял на фирма ГЕМАМЕКС в тази област. YASKAWA бе индиректен доставчик на ГЕМАМЕКС поради факта, че нейните продукти се представяха от OMRON. Така, че опитът ни с продукти на YASKAWA е повече от 13 години. Официален дистрибутор сме от 2 години, а преди четири месеца YASKAWA ни сертифицира и като официален партньор за продажби на YASKAWA продукти.

През тази година OMRON чества 80 години от своето основаване. Как оценявате дългогодишното си сътрудничество с японската компания и кои качества на продуктите й ви помагат най-много в успешното налагане на марката на българския пазар?

OMRON e на българския пазар повече от 33 години. Аз използвам неговите продукти над 30 години. Официално го дистрибутирам от 22 години. Винаги перфектно качество, перфектна надеждност, перфектна организация на доставки и перфектна поддръжка. При OMRON винаги има нещо ново, което е поредния жалон от пътя на развитие на индустриалната автоматизация в днешния свят.

     
Източник: Инженеринг ревю; снимка: Гемамекс

Ключови думи: Гемамекс Моушън Ко   Георги Генчев   автоматизация   задвижвания   контролери   инвертори   YASKAWA   OMRON   ESTUN   INVT  

Област: Експертно  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...