Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Mitsubishi Electric достави решения за управление на мегапроект за преработка на отпадни води в Англия

17.09.2013   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Eдин от най-големите и амбициозни проекти в областа на пречистването на води в Европа, който ще преработва отпадните води на няколко града в крайбрежието на английското графство Съсекс, бе ускорен благодарение на оборудване за управление, доставено от Mitsubishi Electric, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от Mitsubishi Electric Europe B.V. Factory Automation.

Проектът на стойност 300 млн. британски лири (около 358 млн. евро) включваше построяване на нова пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ), център за рециклиране на утайки, две помпени станции, 11 км канализационен тунел и 2,5 км устие. Съоръженията вече обработват 95 млн. литра отпадни води, произвеждани всекидневно от жителите на Пийсхевън, Телскомб, Клифс, Овингдийн, Ротингдийн, Солтдийн и Брайтън и Хув.

В Пийсхевън се намира центърът за управление, в който работят главната SCADA система и четири работни станции. Чрез SCADA/PLC се управяляват всички аспекти на ПСОВ, включително обработката  на отпадните води и утайките, контрола на миризмите и ОВК системата. Във всеки от другите градове работят автоматизирани HMI системи на Mitsubishi Electric, чрез които се извършва локално управление.

Системата извлича въздух, за да поддържа отрицателно налягане и го прехвърля през
серия от киселинни скрубери и няколко въглеродни филтри, за да гарантира отсъствието на неприятни миризми. Скоростта на екстракция е изчислена и настроена така, че вътрешното отрицателно налягане да се поддържа винаги постоянно. Инженерите са успели да се възползват максимално от природните дадености, включително чрез един от водопадите, за да подсилят гравитацията. Само на три места в цялата система се налага отпадните води да бъдат изпомпвани.

Основното оборудване в центъра за управление е Mitsubishi Electric MELSEC
Q серии PLC и HMI. То комуникира с Harting оборудване и полеви устройства на поне още десет други производители. Основната мрежа в Пийсхевън е Profibus, с която са съвместими PLC и HMI модулите (както и с Ethernet, Modbus и CC-Link).

     
Източник: Mitsubishi Electric

Ключови думи: Mitsubishi Electric   SCADA   PLC   ПСОВ   обработка на води   Profibus   Harting  

Област: Реализации  

ГЕМАМЕКС
Маштех 2023
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс STRATUS
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Industrial Tech Forum 2023
Последно от Пазар
Маштех 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...