Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Автоматизирани складови системи

30.07.2013   |   Статии
 

Автоматизираните складови системи позволяват на потребителите да оптимизират складовите пространства и да повишат ефективността на управлението на всички процеси в тях.

Автоматизираният процес елиминира опасността от грешки, възникващи при ръчно изпълнение на процедурите в склада, повишава продуктивността на работната сила и, съответно, нивото на обслужване. Това, от своя страна, понижава разходите във всички фирмени области и води до чувствително повишаване на производителността в цялото предприятие.

Дейностите в склада могат да се следят и контролират в реално време, което осигурява на ръководството на компанията пълна информация за логистиката и запасите с цел подпомагане на техните решения.

Складовите стопанства могат да бъдат автоматизирани в различна степен, но като цяло в процеса участват четири основни компонента: стелажни системи, трансманипулатори, контейнерни системи и софтуер за управление.

Стелажните системи се използват най-често при изграждането на големи складови бази и логистични центрове. Могат да бъдат стационарни и мобилни. Мобилните системи увеличават използваемата част от складовото пространство, тъй като работният коридор се отваря, само когато е нужно...

Цялата статия може да прочете тук

     
Източник: Инженеринг ревю

Ключови думи: складови системи   складови стопанства   логистика  

Област: Статии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Статии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...