Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Сторакт разшири капацитета на стелажната система в завода на Кока-Кола в Костинброд

09.07.2013   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Фирма Сторакт разшири капацитета на стелажната система в завода за бутилиране на Кока-Кола ХБК България в Костинброд с допълнителни 392 броя палетни места. Увеличаването на площта за складиране във височина е реализирано чрез полуатоматизирана складова система тип палетна совалка (Radio Shuttle Sytem). В наличната площ от около 1500 кв. м са проектирани три блока, от които всеки е с дължина 16 м и събира по 18 палета, на 6 нива. Вместимост на един блок е 1512 палетоместа при височина на палета 1,55 м. Вместимостта на трите блока е общо 4536 палета.

"Системата позволява съхраняване на различни артикули по зададен ред от модул, дава възможност за ефективно товарене и разтоварване с висока точност, като времето за разтоварване е по-кратко, благодерение на опция за автоматичен режим на изваждане на палети, които чакат готови за вадене от електракара в началото на всеки работен модул. Сред предимствата на внедреното решение са и намаленото увреждане на стелажни единици поради факта, че мотокарът не навлиза в дълбочина на системата, по-високата производителност от потока входящи и изходящи артикули, както съвместимостта с сразлични размери на палетите", обясниха от Сторакт.

"Палетните совалки са с товароносимост 1500 кг. Скоростта им на движение с товар е 0,4 м/с , без – 0,8 м/с. Всяка се управлява от собствено дистанционно управление.
Системата е идеална и за съхранение на стоки при различни температурни режими. Клиентът поръча и резервен комплект акумулатори, така че може да ги използва без прекъсване. Времето за зареждане на акумулаторите е 90 минути. Въвеждането на системата позволи значително увеличаване на складовата площ, както и много по-висока скорост на обработка на артикулите. В пикови моменти е имало случаи един мотокарист да работи с 3 палетни совалки, скорост несравнима с Drive-In система, например. Средната скорост на работа на една палетна совалка е 45 палета за час. Броят обработени палета на ден се колебае в големи граници, но засега са достигани около 800 палета за 8 часова работна смяна", допълниха от Сторакт.

Цялата система в завода е монтирана за 6 седмици. Кока-Кола планира и изграждане на допълнителен блок, с който да се усвои напълно пространството.

     
Източник: Сторакт

Ключови думи: Сторакт   Кока-Кола   бутилиране   стелажни системи   складови системи   палетни совалки  

Област: Реализации  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...