Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ню Систем внедри система за сградна автоматизация с PX контролери на Siemens

09.07.2013   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В края на миналата година фирма Ню Систем изпълни интегрирана система за сградна автоматизация в Сити Клиник, базирана на продуктовата гама PX системни контролери на Siemens и софтуер Desigo Insight, заявиха от Ню Систем. „Системата обхваща управление на три броя водоохлаждащи агрегати, единият от които изключително важен, тъй като работи съвместно с ядрено-магнитния резонанс и осигурява нормалната му работа.

Системата извършва каскадно управление на 9 бр. газови котли по външна температура. Съществена част от системата е и управлението на 7 бр. климатични камери, две от които обслужват операционни зали. Специфичното при четири от тях е, че управлението се извършва по подавана температура, като се следи скоростта на подавания въздушен поток и съответната влажност. Има възможност за изсушаване или овлажняване на въздуха посредством пароовлажнители. Следи се за замърсеност на филтрите чрез диференциални пресостати. Системата включва и управление на зонови подгреватели, които регулират температурата в съответното помещение чрез зонови вентили.

BMS извършва управление на скоростите на въздушна завеса, както и следене на състоянието й. Не трябва да пропускаме и контрол на осветителните кръгове вътре в сградата. Основна част от системата за автоматизация и контрол е и индивидуалния стаен контрол, осъществен посредством KNX термостати на 60 зони.

Към системата са интегрирани 17 бр. VRF тела; 1 бр. мултимер; алармени сигнали от дизел генератора. Наблюдава се състоянието на трафопоста, UPS, пожароизвестителната система, системата за медицински газове, системата за видеонаблюдение, тази за оповестяване, както и противообледенителна система в топло-студов център”, допълниха от Ню Систем.

Фирма Ню Систем е изпълнител и на повиквателната система в Сити Клиник. „Болничната повиквателна система е от най-ново поколение. Базирана е на IP оборудване и осигурява двупосочна гласова комуникация между пациент и медицински персонал. Т.нар. “VISOCALL IP Nurse call system” отговаря на всички европейски норми и стандарти за болнични заведения.

Тя е първата подобна система, изградена на Балканския полуостров, даваща максимална сигурност на пациентите и информираност на болничните екипи, така че да могат да реагират максимално бързо и адекватно в различни спешни ситуации”, коментираха от компанията.

     
Източник: ТД Инсталации; снимка: Сити Клиник

Ключови думи: Ню Систем   Сити Клиник   Siemens   автоматизация   PX контролери   Desigo Insight  

Област: Реализации  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...