Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

СТОРАКТ БГ изгради стелажна система в склад на ТЕХ-КО

02.07.2013   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

СТОРАКТ БГ изгради триетажна стелажна система Conventional в нов склад на фирма ТЕХ-КО - дистрибутор на авточасти и масла, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от СТОРАКТ БГ.

"Вследствие разширяване на дистрибуторската мрежа и модернизация на логистичните процеси, ТЕХ-КО потърси професионалното мнение на СТОРАКТ БГ за проектиране и изграждане на стелажна система за оборудване на новоизградена складова площ, която да отговаря на нуждите на компанията.

След разисквания на изискванията на ТЕХ-КО и след консултации от страна на специалисти от СТОРАКТ БГ, се стигна до най-удачното решение за клиента - триетажна стелажна система Conventional, която предлага висока товароносимост на всяко ниво изградено с метални  полици", заявиха от компанията.

Отделните нива за системата е предвидено да се обслужват с помощта на междинни пътеки, които осигуряват необходимата товароносимост за безопасно обслужване на етаж 2 от стелажната системата. Етаж 3 от стелажната система е покрит изцяло с ПДЧ под, като са предвидени зони с вертикални профили от стелажната система, които излизат над етаж 3 и ще служат за изграждане на офис площи.

Стелажната система е проектирана  да отговарят на изискванията на клиента за съхранение както на тежки и едрогабаритни кашони, така и на дребни товари, като е спазено основното изискване на клиента – максимално уплътняване на складовия обем, затова са предложени и модули с дължини на гредите и дълбочини, позволяващи максимално уплътняване на помещението спрямо размера на товарните единици, които клиента използва.

"Интересното при проектирането на триетажната стелажната система е предвидената възможност за използване на конвейер, който да транспортира товарите от етаж 1 с кота 0,00 мм до етаж 2 с кота 2800 мм като в дъното на складовата система се вгражда транспортната лента, която минава през цялата система и позволява вземане и поставяне на товари във всеки един от работните коридори.

Конвейерната система ще се изпълнява в бъдещ период като за момента зоната, предвидена за транспортьора е окомплектова с нива за стифиране. За осигуряване на удобното обслужване на системата са предвидени зони за поставяне на палети, които се обезопасяват с плъзгащи врати и врати тип гондоли.

Изградената триетажна система, разположена в новото складово помещение е с габаритни размери: дължина 20 250мм, ширина 15 700мм и височина 8500мм. Стелажите са проектирани така, че всички колони и трегери от помещението да бъдат вградени в модулите.

Стифирането на товари в кашони и кутии се извършва на 10 нива само на етаж 2, като първите 5 нива се обслужват от пода, а останалите 5 нива се обслужват от изградени междинни пътеки с ширина 900мм и товароносимост до 250 кг на кв.м.

Етаж 3, който е изцяло покрит с ПДЧ под е предвиден за поставяне на товари на палетни единици, както и зони за обособяване на офис площи. За обслужване на триетажната система са предвидени общо  4 стълби по две за всеки етаж. На етаж 1 с кота 0,00мм е предвиден проход, който свързва двата основни входа на помещението", допълниха от Сторакт БГ.

     
Източник: Сторакт БГ

Ключови думи: Сторакт БГ   Тех-ко   логистика   складови системи   автоматизирани складове  

Област: Реализации  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...