Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB ще предоставя ''облачни'' SCADA услуги съвместно с GlobaLogix

04.06.2013   |   Технологии
 

ABB и GlobaLogix разработват ново SCADA решение, насочено към нефтени и газови компании, което ще предлага услуги в "облака", базирани на софтуерния продукт SCADAvantage на ABB. Новите услуги имат за цел да намалят оперативните рискове и поддръжката, както и производствените разходи.

GlobaLogix е предоставила облачно базирана инфраструктура, в която ще работи SCADA платформата на ABB. Инфраструктурата осигурява достъп до 53 центъра за данни в Северна Америка с 2048-битово криптиране и изпълнява най-строгите Tier 4 стандарти за ИТ сигурност. Допълнителни мерки за безопасност осигурява и системата за оторизация Citrix, инсталирана на всички клиентски лампоти, настолни компютри или таблети, които имат достъп до SCADA "облака".

"Тази облачнобазирана SCADA инфраструктура може да спести пари и време на компаниите, като елиминира нуждата от изграждане и построяване на помещения за собствени сървъри и в същото време намалява разходите по администриране на SCADA системите и цялостните рискове. Общата възвръщаемост на инвестицията може да достигне 25-30%", обясниха от ABB.

Платформата предлага и възможности за инсталиране на разнообразни допълнителни приложения - от управления на тръбопроводи до обработка на документи.

     
Източник: ABB; снимка:GlobaLogix

Ключови думи: ABB   GlobaLogix   SCADAvantage   SCADA   енергийни компании   нефтена промишленост  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...