Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Westermo внедри комуникационна система на най-големия висящ мост в Европа

03.06.2013   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Great Belt Fixed Link свързва половината от датското население с останалата част от европейската пътна и железопътна инфраструктура. Съоръжението се състои от висящ мост и железопътен тунел с обща дължина 18 км. По дължината на моста са монтирани множество камери и седем метеорологични станции, които постоянно съобщават за промени във вятъра и лошо време, и аварийни телефони в двете посоки по магистрала на всеки 600 метра.

С оглед повишаване на безопасността, десет години след построяването на Great Belt Fixed Link, се налага подмяна на комуникационните мрежи, които осигуряват предаването на данните от метеорологичните станции и видеонаблюдението, както и на системата за аварийни телефони. Фирма Westermo е сред участниците в мащабния проект.

„Поради многократното увеличение на потока от сухопътни транспортни средства и нарастващата вероятност от пътни транспортни произшествия, новите технологии все по-често се използват за следенето и управлението на трафика по пътната мрежа. Надеждното предаване на данни и комуникация са от жизнено важно значение за осигуряването на спокойното придвижване на модерното заето общество.

Westermo имат дългогодишен опит в комуникационните технологии за предаване на данни и крайпътни приложения. Разработването на продукти, които могат да функционират в тези често тежки условия, отговарящи на най-широкия спектър от спецификации за температурен диапазон, предлагащи висока надеждност и използването само на висококачествени компоненти е с приоритет за лидерът в областта Westermo”, заявиха от фирма Ритбул, представител на Westermo у нас.

Допълнителна информация за проекта може да прочетете тук.

 

     
Източник: Ритбул

Ключови думи: Westermo   Ритбул   комуникации   Great Belt Fixed Link  

Област: Реализации  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...